Tarih: 07.06.2023 12:06

Renas Civan Ekti, çikolata ve kahveyle kendi markasını yaratmak istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Balıklıgöl platosunda faaliyet gösteren Renas Civan Ekti, kendi üretimi olan ürünlerle adeta damakları çatlatıyor. İçinde barındırdığı Üzüm çekirdeği, taze çekilmiş çitlembik, enginarlı bal ve karamel ile farklı bir lezzete dönüşen kahve, fındık, fıstık ve bademle müşterilere sunuluyor. 

KAHVEMİZİ 8 AY ARGE ÇALIŞMALARI SONUCU YAPTIK

Kendi ürettiği bu ürünleri geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla ileride bir fabrika kurmak ve gençlere istihdam sağlamak hem de geniş alanlara yaymak için ilerde bir fabrika açmak istediğini söyleyen Renas Civan Ekti, “Bizim kendi ürettiğimiz çok lezzetli ve çok sağlıklı bir kahvemiz var. Urfa’ya gelen misafirlerimiz için bunu içtiklerinde kilo vermek isteyen misafirlerimizin çiğ olarak günde bir çay kaşığı yemelerini, kilo almak isteyen misafirlerimiz için hazır bir şekilde içmelerini tavsiye ettiğimiz bir kahvemiz var. Bu kahvemizin ismi Kutoğlu kahvesi. Bu kahveyi yapma amacımız sağlıklı olması, kafein bulunmaması ve bitkisel olmasıdır. Bu kahvemizin içinde üzüm çekirdeği, taze çekilmiş çitlembik, enginarlı bal ve karamel var. Bildiğiniz üzere üzüm çekirdeği kanın pıhtılaşmasını engelliyor. Çitlembik ise öksürüğe, kansere çok iyi geliyor. Enginarlı balın faydaları ise saymakla bitmiyor. Bizde böyle sağlıklı bir kahve yapalım dedik. Kahvemizi 8 ay ARGE çalışmaları sonucu yaptık” dedi.

ÇİKOLATAMIZIN İÇİNDE ŞEKER YERİNE KARA ÜZÜM PEKMEZİ VAR

Sadece kahve ile yetinmeyip ev yapımı çikolata da yaptıklarını sözlerine ekleyen Ekti, “Kahveden sonra kendi ev yapımı çikolatamızı ürettik. Kahvaltı tarzı çikolata üretme sebebimiz de mesela bizim kendi ürettiğimiz ev yapımı çikolatanın içinde glikoz yok. Çikolataların içinde glikoz ve şeker bulunduklarından dolayı bazılarımız çocuklarımız ısrarla bunu istemelerine rağmen vermiyoruz. Bizde bununla ilgili ne yapalım dedik? Hem kahvaltıda huzursuzluk çıkmasın çocuklarında kahvaltıları gönlünce olsun diye kendi ev yapımı çikolatamızı yaptık. Çikolatamızın içinde şeker yerine kara üzüm pekmezi var ve orijinal Siirt balı var. Bunun yanında da sade yağ var” diyerek kendi ürettikleri bu ürünler ile ilgili ilerde bir fabrika açmak istediğini söyledi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —