Tarih: 12.07.2023 15:14

Rektör Güllüoğlu, 100 günde yaptıkları çalışmaları anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Rektör Güllüoğlu, 100 günlük çalışmaları hakkında kentteki basın mensuplarını bilgilendirdi. Güllüoğlu, üniversite hastanesindeki son durumlar, açılan yeni bölümler, hekim ve personel durumları, açılan yeni bölümler ve diğer çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

‘BÜTÜNLEME SINAVINI GERİ GETİRDİK’

“Üniversitelerimizin bugünü ve yarınları için genel bir toplantı yapmak amacıyla bir araya geldik.” diyen Güllüoğlu, şunları kaydetti:”Birlikteliğimiz artarak devam edecek üniversitemiz ile ilgili. Öğrencilerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde temel sorunlara baktık. Urfa, çok sıcak olduğundan öğretmenlerimiz yaz okulunda ders açmak istemiyor. Eyyübiye kampüsünde kütüphanemizi oluşturduk. Öğrencilerimizin staj çalışmalarına yeni bir bakış açısı getireceğiz. Bütünleme sınavlarını geri getirdik. Yaz okulu uygulamasını hayata geçirdik. YÖK'ten yurtlarda ek kontenjan istedik."

SAĞLIK ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Üniversitesi Hastanesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Güllüoğlu, "22 doktor, 10 hemşire, 8 eczacı, 5 diş hekimi, 3 veteriner, 2 beden eğitimi, sağlık alanında yeni bir ordu daha 50 akademik personel ilanımız var. Yoğun bakım ünitemize ek 24 yatak ekliyoruz. Ayrıca 2 yeni doktorumuzla birlikte göğüs hastalıkları servis hizmetimizi 2 basamaktan, üst seviye olan 3 basamağa çıkardık. Hastalarımızın şehir dışına gitmesi artık azalacak. Acil servisimiz en üst düzey olan 3. seviye dereceye yükseldi." diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDEKİ YENİ BÖLÜMLER

Yeni bölümlerin açıldığını ve yeni bölümlerin de açılması için çabaladıklarını belirten Güllüoğlu, şöyle konuştu:" YÖK ile yaptığımız yoğun görüşmeler neticesinde; turizm ve otel işletmeciliği yüksek okulumuzda turizm işletmeciliği Ceylanpınar MYO'da tohumculuk teknolojisi bölümlerimiz açıldı ve bu yıl ilk kez öğrenci alacak. Teknik bilimler MYO'da web tasarımı ve kodlama bölümümüzü açtık.”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —