Tarih: 07.12.2023 14:55

Rant için şimdi de gözler buraya mı çevrildi?

Facebook Twitter Linked-in

2000'li yılların başlarında dönemin Valisi Muzaffer Dilek, sulama kanalı yakınlarındaki alanların ileride rant amaçlı kullanılmaması için Dsİ'nin mülkiyetine geçmesini sağlamıştı.

 

Şehir Hastanesi yakınlarındaki kanal manzaralı alanın ileride rant amaçlı kullanılabileceği endişeleri zaman zaman sosyal medyada gündeme getiriliyor. 

 

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI NEDEN DURDURULDU?

 

Bu konuyu gündeme taşıyan isimlerden Mehmet Demir, ‹GAP 5'te daha önce Park çalışmaları vardı ağaçlar dikildi, hastane inşaatı başlayınca bütün çalışmalar durduruldu. Çalışmalar neden durduruldu?› sorusunu yöneltti.

 

VASFI DEĞİŞTİRİLİP BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLİR

 

Eyyübiye eski Belediye Meclis üyesi Bilal Tekatlı ise aylar önce yaptığı paylaşımı tekrarlayarak, ‹Burası GAP vadisi 5. Etap, şehir hastanesi inşaatı başlayınca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ağaçları kaderine terk etti. Anlaşılan hastanenin rantından yine birilerine peşkeş çekmek için vasfını değiştirip arsa olarak satacaklar. Bunu öngörmek için kahin olmaya gerek yok. Takipteyiz› ifadelerini kullandı.

 

DSİ'NİN 'REAKSİYON ALANI' ŞERHİ VAR

 

Konuyu Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar'a sorduk. İmar değişikliği yapılmadan buranın imara açılamayacağını vurgulayan Açar, aksi halde bunu da yargıya taşıyabileceklerinin işaretini verdi.

 

İşte Açar'ın değerlendirmesi: 

 

''Alanı incelediğimizde mevcut imar planında rekreasyon alanı olarak kayıtlı olduğunu görüyoruz. Herhangi bir imar planı değişikliği yapılmadan bu alanın rant amaçlı kullanılması çok mümkün gözükmüyor.

 

Bu noktada Şehir Plancıları Odası olarak şehrimizin ve halkımızın menfaatine olmayan, yaşam standartlarını olumsuz etkileyen planları aktif kontrol edip yargı yoluna taşıyoruz. Kaldı ki bu alanda DSİ'nin rekreasyon alanı olarak kullanılması noktasında şerhi var.''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —