Tarih: 06.06.2024 10:21

'Rabia' adını başka yere verin

Facebook Twitter Linked-in

Urfa Çalışma Grubu (UÇG), Topçu Meydanı isminin iade edilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne bir kez daha başvurdu.

 

UÇG adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine sunulan dilekçede şöyle denildi:

 

‹Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.05.2014 Tarih ve 33 no'lu kararı ile ismi değiştirilen Topçu Meydanı, Urfa'nın kurtuluş mücadelesini çağrıştıran, kent hafızasının ve kültürümüzün çok önemli bir parçası olduğu İlimizde yaşayan tüm insanlarımızın kabul ettiği bir gerçektir.

 

"Rabia adına ve temsil ettiği değerlere karşı olmamakla beraber", Rabia adının yeni yapılacak ve isim karışıklığına neden olmayacak başka bir meydana/alana verilmesini daha doğru bulmaktayız.

 

Talebimizin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk oturumunda gündeme alınmasını arz ediyoruz. Gereğini bilgilerinize sunarız... Saygılarımızla." 

 

BEYAZGÜL ÇAĞRILARA KULAK TIKAMIŞTI

 

2019 yılı Ekim ayında yapılan başvurudan sonra Beyazgül, katıldığı bir Televizyon programında ‹Vatandaşlar talep ediyorsa Topçu Meydanı ismini iade edebiliriz› diyerek bu konuda açık kapı bırakmış ancak anket çalışması yaptırmaya gerek görememişti.

 

Hatırlanacağı gibi Beyazgül'ün talimatıyla ‹63 hattında ücretsiz uygulama sona ersin mi ermesin mi› anketi yapılmış, vatandaşların isteği üzerine ücretsiz taşıma uygulamasına son verilmişti.

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —