Tarih: 16.05.2023 11:49

'Prenses doğum'la ağrısız doğum mümkün!

Facebook Twitter Linked-in

Halk arasında Prenses doğum olarak da bilinen Epidural doğum Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmaya başladı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı/Başhekim Op. Dr. Alev Esercan, Anne dostu hastane olma programında ilerlerken doğum için ağrı kesici yöntemleri kullanmaya başladıklarını, bunlardan birinin ilaçlı bir yöntem olan epidural analjezi olduğunu bildirdi.

Bu yöntemle doğumun belli bir aşamasından sonra ağrı kesmek amacıyla ve doğum sürecini hızlandırmak amacıyla belden yapılan bir iğne ile ağrı kesici yöntem olarak uygulandığını anlatan Op.Dr.Esercan, şu bilgileri verdi:

''Dezavantajı olarak bazen kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda anestezi tarafından dikkatlice değerlendirme gerekebilir. Doğumhanede yapılan bu işlem doğumun belli bir aşamasında yapılmaktadır ve belli bir açıklıktan sonra yapılmaktadır. Normal doğum yapacak olan hasta anestezi tarafından değerlendirilir. Eğer uygunsa belden uyuşturma yani prenses doğum denilen epidural analjezi uygulanır. Doğumda bazen çok nadir de olsa doğumun yavaşlattığı görülmektedir. Ama çoğunlukla böyle bir etki gözlenmemektedir.

Doğumda ağrı kesici yöntemlerden biri olan bu yöntem artık hastanemizde ilk kez kamu hastaneleri olarak ücretsiz bir şekilde uygulanmaktadır. İsteyen gebelerimizi artık doğumhanemizde doktora bildirdikten sonra biz hastayı değerlendirmeye alıyoruz Hasta uygunsa bu yöntem uygulanıyor.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —