Tarih: 29.11.2023 15:15

Pilot uygulama deprem bölgesinde

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.
Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplamda beş kişiden oluşacak.
Kanun kapsamında yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Kredi, ilk iki yıl ödemesiz, dört yılda geri ödeme şartıyla verilecek.
PİLOT UYGULAMA DEPREM BÖLGESİNDE
Pilot uygulama deprem bölgesinde başlayacak. Deprem bölgesinden sonra uygulama ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan fonun kredi miktarı her yıl artacak. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Attığımız her adımda aile müessesesini güçlendirmeye ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun." mesajını paylaştı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —