Tarih: 24.02.2024 13:11

Pazarlar artık ateş pahası!

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da bir zamanlar vatandaşların ucuz sebze ve meyve ihtiyacını giderdiği pazarlar artık ateş pahası. Market ve manavların fiyatından daha ucuza alış-veriş yapılabilen pazarlar, uzun süredir fiyatlarda bu yerleri aratmıyor. Konuştuğumuz vatandaşlar Pazar arabalarını boş getirip, boş götürüyoruz derken pazar esnafı, maliyetlerin ucuzluğu sağlayamayacak kadar yüksek olduğundan yakınıyor.
PAZARI TURİST GİBİ GEZİYORLAR
Gıda fiyatlarına sürekli gelen zamlardan sonra düşük bütçeleri ile pazarda istediğini alamayan vatandaşlar evlerine eli boş dönüyor. Cuma Pazarı’nda, “bir poşetimizi dahi dolduramadık” diyen vatandaşlar, pazarı turist gibi gezip, tezgâhlara bakıp, eve döndüklerini söylediler.
Cuma Pazarı’nda meyve sebze fiyatlarını görünce tezgahlara yaklaşamayan vatandaşlar akaryakıta gelen zamlardan sonra pazar fiyatlarının cep yaktığını belirterek, fiyatların geçen yıllara göre çok arttığını söylediler.
Marketlerin sebze meyve reyonlarına yaklaşamayan vatandaşlar, çareyi kurulan açık pazarlarda arasa da umduğunu bulamıyor. Temel tüketim maddesi olan patates dün açık pazarda kilosu 45 TL’den tezgahlarda yerini alırken, son günlerde gündemden düşmeyen biber tezgahlarda 150 TL’den satıldı.
Meyveyi ise sadece bir süre yüksek gelirliler tüketebilecek.
Esnaf, üreticinin yüksek girdilerle üretim yapmak zorunda kaldığını hatırlatırken, buna bir de aracıların kârları eklenince fiyatların daha da şiştiğini anlatıyor. Alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşlar ise karşılaştıkları fiyatlarla temel ihtiyaçların dahi karşılanmasının zor olduğu fikrinde birleşiyor. Pazarcılar gelirin gideri karşılamadığından yakınırken, vatandaş temel gıdanın dışında hiçbir şeye el uzatamadıklarından dert yandı.
İşte pazardaki sebze ve meyve fiyatları:
Biber: 150 TL
Domates: 45 TL
Salatalık: 50 TL
Patlıcan: 90 TL
Patates: 16 TL
Soğan: 15 TL
Marul: 25 TL
Elma: 25 TL
Portakal: 15 TL
Muz: 60 TL
Çilek: 75 TL

MEHMET SALİH ŞANSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —