Tarih: 19.04.2024 11:29

Park demeye bin şahit ister!

Facebook Twitter Linked-in

Şehitlik Çamlık parkında sadece bir oyun gurubu bulunan parkın zemininin düzgün olması ve oyun gurubunun altında bulunan kauçukların yerinden sökülerek etrafa dağılmış olması tepkilere neden oluyor. Aydınlatılması da bulunmayan parkın geceleri karanlık olduğunu da belirten mahalle sakinleri, parka aydınlatılma da yapılmasını istedi. Toprak ve engebeli zemini bulunan parkın zeminine çim ekilmesini isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. 
Zemine çim ekilmesini isteyen mahalle sakinleri, “Sizlerin de gördüğü gibi zemin engebeli ve sert toprak çocuklarımız burada oynayamıyor. Düşecekler diye çok korkuyoruz. Bu zeminin düzleştirilerek mutlaka çim ekilmesi gerekiyor. Zaten bölgemizde park sayısı yetersiz, olan parkımızın durumu da bu, parkımızın güzelleştirilmesini istiyoruz” dediler. 
Bununla birlikte sadece çocukların değil büyüklerinde yoğun ilgi gösterdiği Şehitlik Çamlık Parkı, pislik yuvasına döndü. Dört bir yanında çöpler bulunan çocuk parkı içerisinde kırık bira şişelerinden kolilerle atılmış çöplere kadar rastlamak mümkün.
Ayrıca park içerisinde bulunan tuvaletlerinde durumu içler acısı. Pislikten kullanılamaz halde olan tuvaletlerden yayılan pis koku bölgede bulunan vatandaşları da rahatsız ediyor. 
Parkta henüz ışıklandırma yapılmadığı için uyuşturucu bağımlıları parkı kendilerine mesken edinmiş durumda. Dolayısıyla mahalleli buraya aileleri ile gelip, rahat oturamadıklarını belirtti. 
Mahallelinin parkta rahat oturamadığı aktaran bölge sakinleri, “Bu parkta özellikle geceleri gençler uyuşturucu madde kullanıyorlar. Bizzat kendimizde gördük, hatta mahalleli ile beraber onları uyardık ama nafile. Yetkililerden isteğimiz parkımızın biran önce ışıklandırılması ve uyuşturucu bağımlılarının buradan uzaklaştırılması” dediler.

MEHMET SALİH ŞANSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —