Tarih: 06.06.2024 11:14

Özgür Özel’den 'Adalet Nöbetindeki Emine Şenyaşar'a ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı önündeki adalet nöbeti sürüyor. Nöbetin 123’üncü gününde CHP Genel Başkanı Özgür Özel Emine Şenyaşar ile oğlu DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti.
Ziyarette Ferit Şenyaşar annesinin söylediklerini Özel'e şu şekilde aktardı; "6 yıldır elinde beyaz mendili ve adalet yazısıyla devletten adalet istiyor. İki evladı devlet hastanesinde katlediliyor. Eşiyle beraber çocuklarının durumunu öğrenmek için hastaneye gidiyor. Eşini gözleri önünde katlediyorlar. Bütün deliller karartılıyor. Anne 846 gün Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu. 123 gündür de Adalet Bakanlığı önünde adalet istiyor. Bir oğlum da 6 yıldır tutuklu, oğlum bırakılsın ben de eve gideyim diyor”
Özgür Özel ise, "Konuştuğu dili, Kürtçeyi bilmiyorum. Ama hiç tercüme etmeseniz de ne dediğini çok iyi biliyorum. O gün orada yaşananlar, hastanede yaşananlar bu isyanın en haklı sebebi. Herkesin gözünün önünde olan katliama devlet gözünü yumamazdı. Ama maalesef devletin gözünü yumdular. Biz haklı mücadelesinde yanındayız. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim” diye konuştu.

MEHMET SALİH ŞANSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —