Tarih: 21.05.2024 11:53

Özaslan, ŞGG önerisini yeniledi

Facebook Twitter Linked-in

Hür Dava Partisi'nden (HÜDAPAR) Emin Özaslan, ilimizin kalkınmasını sağlamak adına geçen yıl Ocak ayında açıkladığı ‹Şanlıurfa Gelişim Grubu› (ŞGG) önerisini yeniden gündeme getirdi.

 

Özaslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Şanlıurfa Gelişim Grubu... Proje önerimizi tekrar hatırlatalım. Tarım... Turizm... Sanayi... Şanlıurfa olarak 3'ünü de aynı anda başarabiliriz.' ifadelerini kullandı.

 

İşte HÜDAPAR'lı Özaslan'ın yeniden hatırlattığı kalkınma reçetesi:

 

''3 imkan sadece Şanlıurfa'da var. Türkiye'nin en genç iliyiz. Yaş ortalaması 20. Verimli arazilere sahibiz, çünkü Tarım kentiyiz. Yüksek likide oranı denildiği zaman istenildiğinde nakite dönüşecek parasal güce sahibiz.

 

Bütün bunları bir araya getirip Şanlıurfa için büyük bir kalkınma hamlesi başlatabiliriz. Gelin hep beraber ilimizi geleceğe taşımak adına ‹Şanlıurfa Gelişim Grubu› adında bir grup kuralım.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Milletvekilleri bu grubun içerisinde yer alsınlar.

 

Şanlıurfa Gelişim Grubu önüne hedefler koysun. 5, 10 ve 20 yıllık hedefleri olsun.   

 

Şanlıurfa'nın ihracat rakamlarını 2 katına çıkaracak çalışmalar yürütsün. Yani Şanlıurfa'mızın ihracat rakamları her yıl biraz daha katlansın.

 

Bir başka hedef ise; AR-GE ve İnavasyon çalışması yapan şahıslara ve kurumlara destek sunmak, onların önündeki engelleri kaldırmak, AR-GE ve İnovasyon çalışmalarına hız katmak olmalıdır.

 

Şanlıurfa Gelişim Grubu'nun görevlerinden biri de marka oluşturmak olmalı.

 

Şehirde üretilen ürünleri ele alalım, her yıl 5 marka çıkaralım.

 

Bunları yapabilirsek eğer Şanlıurfa'yı hem tarım kenti, hem turizm kenti hem de sanayi kenti yapabilir, 3'ünü aynı anda başarabiliriz.

 

Şimdi herkesin elini taşın altına koyma zamanı..''

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —