Tarih: 30.11.2023 10:00

Özak işçilerinin direnişi sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Özak Tekstil işçileri, Urfa Valiliğinin eylem yasağı kararına rağmen bugün Fabrika binası önünde toplandı.  BİRTEKSEN'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 'Yasağınız, jopunuz, gözaltınız, barikatınız… Vız gelir bize vız! Buradayız! Yine direniş alanındayız! Direne direne kazanacağız!' ifadeleri kullanıldı. 

 

'EYLEM YASAĞINI PATRON İSTEDİ' İDDİASI

 

Ayrıca;  “Özak Tekstil patronunun özel ‘ricası’ üzerine, fabrikadaki tehdit, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı Özak işçilerinin direnişini kırmak için yasak kararı aldı” iddiası gündeme getirildi. 

 

BİRTEK GENEL BAŞKANI SERBEST BIRAKILDI

 

 BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen gözaltına alındıktan bir saat sonra serbest bırakıldı. Türkmen, “Biz bırakılana kadar fabrika önünden ayrılmayan, zorla dağıtma girişimini boşa çıkaran, sonuna kadar direnme kararlılığını bir kez daha gösteren Özak İşçileri başta olmak üzere, dayanışma gösteren herkese teşekkürler. Direne direne kazanacağız" ifadelerini paylaştı.

 

'PATRONA HİZMET ETMEYİN'

 

Emek Partisinden hukukçu A.Levent Tüzel, yaşananları sosyal medya hesabından şöyle yorumladı: 'Bir Tek Sen yöneticisi Mehmet Türkmen işçi direnişine önderlik etmesin, işçiler kazanmasın diye zorbalık devreye sokuluyor. Sendika başkanının çağrısı işçilerin hak mücadelesinin yanında olan hepimizedir. Devlet güçleri işçilerin önünde barikat olmasın, patron hizmetine girmesin.' 

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —