Tarih: 20.12.2023 10:41

ÖZAK işçilerinden küresel çağrı

Facebook Twitter Linked-in

Sendikal hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 3 haftayı aşkın bir süredir eylemde olan ÖZAK Tekstil işçileri taleplerine olumlu yanıt verilmezse küresel çapta sosyal medya eylemi yapacak. 

 

ÖZAK işçilerinin bağlı olduğu Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası'ndan (BİRTEK-SEN) ''LEVİ'S'a çağrı: Artık sabrımız kalmadı!'' başlığı altında bir açıklama yapıldı.

 

Özak Tekstil'deki işçilerin 'Sendika seçme hakkı'nın gasp edildiği, Mobbinge, tacize, baskı ve ayrımcılığa maruz kaldığı; 20 saatlik mesailer, ağır çalışma koşulları ile yıpratılan yüzlerce işçinin şimdi de toplu işten atılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

 

''Direniş gösteren işçilere 23 gündür coplu, tomalı saldırı ve toplu gözaltılar yapılıyor.Yeter artık! Eğer taleplerimize cevap gelmez ve anlaşma sağlanmazsa, 22 Aralık Cuma akşamı küresel çapta sosyal medya eylemi düzenleyeceğiz. 23 Aralık'ı ise Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki Levi’s mağazaları önünde Küresel eylem günü ilan ediyoruz. Türkiye ve dünyanın her yerinde Levi's mağazaları önünde eylemleri birlikte örgütleme çağrısı yapıyoruz.''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —