Tarih: 14.12.2023 10:21

ÖZAK işçileri bugün Fabrika önünde olmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), işçilerin bugün Urfa OSB'de eylem yapmayacağını duyurdu. 

 

BİRTEK SEN X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, işçiler bugün 15.00'te Urfa Barosu Konferans Salonunda bir araya gelecek, bundan sonrası için eylem planlaması yapacak. 

 

Çok sayıda kurum ve kişi destek ziyaretine gelmek için sorduğuna dikkat çekilen BİRTEKSEN açıklamasında şöyle denildi:

 

''Özak işçileri 14 Aralık Perşembe günü Fabrika önünde olmayacak. Direnişimizin bundan sonrasını planlamak için, yarın saat 15.00’de direnişçi bütün işçilerle Urfa Barosu Konferans Salonu’nda toplantı yapacağız. 15 Aralık Cuma sabahından itibaren yeniden fabrika önünde direniş alanında olacağız. Kararımız kesin! Kazanana kadar direnişe devam!''

 

BİRTEK SEN GENEL BAŞKANI  VE SENDİKA YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

 

 

 

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, üç sendika yöneticisi ve dört Özak Tekstil işçisi 2 günlük gözaltı sürecinin ardından savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra dün mahkemeye sevk edilmişti. Savcı, Türkmen’in tutuklanmasını, diğer 7 kişinin ise yurtdışı yasağı ve imza şartıyla adli kontrole tabi tutulmasını talep etti. Mahkemeye çıkarılan Türkmen, sendika yöneticileri ve işçiler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

ÖZAK İŞÇİLERİ NE İSTİYOR?

 

Özak Tekstil’de işçilerin çoğunluğu Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş’ten istifa edip BİRTEK-SEN’e üye olunca işçiler üzerinde sendikal baskı arttı. Fabrikada ikna odaları kurulup işçiler yeniden Öz İplik-İş’e üye olmaya zorlandı. BİRTEK-SEN’den istifa etmemekte ısrar eden bir işçi işten atılınca fabrikada direniş başladı.

 

İşçilerin talepleri şöyle:

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —