Tarih: 28.11.2023 17:31

OSB'de tekstil işçilerinin eylemi sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Urfa OSB'de Özak Tekstil Fabrikası işçilerinin eylemi sürüyor.  Fabrika önünde toplanan işçiler Özak Tekstil fabrikası sahipleri ve Öz-İplik Sendikasını protesto etti.

 

Protestoya katılan işçiler tepkilerini şu sözlerle özetledi:

 

 “Öz-İplik Sendikası işçilerden habersiz, iş verenle bizim adımıza sözleşmeler imzalıyor. 6 yıldır hiçbir talebimiz yerine getirilmedi. Topluca istifa kararı aldık. İşveren sendikadan istifa ettiğimiz için bizi işten atmakla tehdit ediyor. Görüşmeye giden arkadaşlarımıza ‘Sendikalaşmak sizin hakkınız ama farklı bir sendikaya üye olamazsınız’ denmiş.  Bu nedenle eylem kararı aldık. 6 yıldır düşük ücretle çalıştırılıyoruz. Maaşlarımızın arttırılması, promosyon ve ikramiye gibi bazı haklı taleplerimiz var. Söz konusu sendika bunların hiç biri için mücadele etmedi. İşveren ile görüşmelerimizi sürüyor. Taleplerimiz yerine getirilmezse protestomuzu sürdüreceğiz” 

 

İŞYERİ SAHİBİYLE GÖRÜŞME TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

 

Eyleme destek veren HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 'Özak tekstil emekçileri yapılan baskılara dayanamayıp işi bıraktılar. 500 emekçi fabrika önünde eylem başlattı. Emekçilerin taleplerinin karşılanması adına işyeri sahibi ile görüşme talebimiz reddedildi. Emeğin ve emekçinin yanında olmaya, onlarla hakları için omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Eylem sonuçlanıp emekçilerin talepleri karşılanana kadar yanlarında olacağız'' ifadelerini kullandı. 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —