Tarih: 08.12.2023 13:31

'Ölüm yolu'nda azraille dans

Facebook Twitter Linked-in

Halk arasında 'Ölüm yolu' olarak adlandırılan 30 kilometrelik Urfa OSB-Suruç yolunun duble yola dönüştürülmesi için yapılan ihaleden 1,5 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen halen çalışmalara başlanmış değil, Suruçlular, bu yolun ne kadar yoğun olduğunu, ne derece risk yarattığını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla gündeme getirmeye çalışıyor. 

 

Son olarak Suruç'un Sesi adlı sosyal medya hesabında dikkat çekici bir video yayınlandı. Bir sürücü hatalı sollama yapan bir ağır vasıta yüzünden ölümle nasıl burun buruna geldiğini paylaştığı videoyla anlatmaya çalıştı. 

 

CİMER'DEN, '2023'TE BAŞLAYACAK' YANITI GELMİŞTİ 

 

Geçen yıl Temmuz ayında 587 milyon 107 bin lira bedelle ihalesi yapılan 30 kilometrelik bölünmüş yol projesi için komik ödenekler ayrıldı,  Nisan ayı ve Mayıs ayı başlarında yolda çalışıyor görülen iş makinaları Mayıs ayında yapılan seçimlerinden sonra ortadan kalboldu.  Bir vatandaşın yaptığı başvuruya Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nden (CİMER) şu yanıt gelmişti: ''Şanlıurfa-Suruç arası kesiminin bölünmüş hale getirilmesi için yol yapım ihalesi yapılmış, 2023 çalışma sezonunda yapım çalışmalarına başlanacaktır. Suruç-Birecik kesiminin mali imkanlar dahilinde ileriki yıllarda bölünmüş yol olarak yapılması planlanmaktadır.''

 

BAKANLA GÖRÜŞMEDE BU KONU GÜNDEME GELDİ Mİ ?

 

Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Milletvekilleri bu hafta içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret etmiş, Şanlıurfa'nın beklentilerini anlatma imkanı bulmuştu.  Görüşmede, Urfa OSB-Suruç bölünmüş yolunda çalışmalara başlanması, Akçakale-Suruç yolunun tamamlanması ve programda olan projelere gerekli bütçelerin ayrılması gibi konuların da gündeme geldiği öğrenildi. Ancak  'Ölüm yolu' için gerekli ödenek sağlanacak mı? '2024'te hangi projelere öncelik verilecek?' soruları henüz yanıt bulabilmiş değil..

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —