Tarih: 31.05.2023 10:50

Nebati neden bu kadar gergin? İşte yeni iddia

Facebook Twitter Linked-in

Urfalı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin uçakta yolcularla tartıştığı görüntüler medyada gündem oldu. Nebati'nin ekonomideki kötü gidişattan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la arasının açık olduğu, bundan dolayı gergin olduğu iddia ediliyor. 

SEÇİM ÖNCESİ BU HAREKETİ YAPABİLİR MİYDİ?

Bu iddiayı Sözcü TV Haber sunucusu Fatih Portakal gündeme getirdi. Portakal, şu yorumu yaptı:  'Bu kadar sinirli olmasının nedeni Erdoğan'la arasının kötü olması olabilir. Öyle söyleniyor. ekonominin bu duruma gelmesinde kendisinde kabahat bulunuyor. Seçim öncesi şirin görünmeye çalışan şarkı söyleyen Nureddin Nebati şimdi neden bu kadar sinirli? Bilinç altında neden bunu kusma gereği duyuyor? Acaba seçimden önce bu hareketi yapabilir miydi? Sanmıyorum. 'Hazmedin kardeşim! Seçimi  AK Parti kazandı' yerine 'kusura bakmayın, özür dilerim, geç kaldım, haklısınız, hakkınızı helal edin' demesi gerekirdi.''

'YAŞANANLAR ÇARPITILDI' 

Öte yandan hükümete yakın Sabah gazetesi yaşananların çarpıtıldığını iddia etti.  Gazeteci Kenan Taş'ın bu konudaki sözlerine yer verdi. Uçağın rötar yaptığını ve teknik arızadan dolayı da değişiklik yaşandığını Youtube yayınında ifade eden Kenan Taş, "Uçak rötar yaptı, teknik arızadan dolayı uçağı da değiştirdiler. Bakan içeri girdiğinde CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi alkışlamış. Alkışladıktan sonra zaten bakan girmiş, bakan girdikten sonra yolcular da girmeye devam etmişler. Bakanı beklemek söz konusu değilmiş. Bakan Nebati, CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi'ye karşı bir şeyler söylemiş" dedi.

YENİ KABİNEDE ADI GEÇMİYOR

Öte yandan medyaya sızan eni kabine isimlerinde Nureddin Nebati'nin adı geçmiyor. Kulislerde  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin koltuğu için Lütfİ Elvan ve Cevdet Yılmaz’ın isimleri konuşuluyor. Eski Maliye Bakanlarından Mehmet Şimşek için de Cumhurbaşkanlığı ekonomi başdanışmanlığı gibi bir görevden söz ediliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —