Tarih: 26.02.2024 11:02

Naci Görür sandığı işaret etti: Çözüm sizin elinizde

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin önde gelen jeologlarından Prof. Dr. Naci Görür, ülkenin halen günlük çözümler peşinde olduğunu belirterek asıl çözümün deprem dirençli kentlerin oluşturulması olduğunu vurguladı.
‘Günlük çözümler peşinde değil asıl çözümün peşinde olunması gerektiğinin altını çizen Görür, depreme dirençli kentler için ‘ısrarlı olunması’ gerektiğini söyledi:
Konuya ilişkin Gürür, şu ifadeleri kullandı:
“Arkadaşlar, halen daha günlük çözümler peşindeyiz. Asıl çözüm için gereğini yapmıyoruz. Deprem ne zaman, nerede diye vakit geçiriyoruz. Anlıyorum, insanız ve korkuyoruz ama bu şekilde çözüme gidemeyiz. Bütün gücümüzü ve ısrarımızı DEPREM DİRENÇLİ KENTLERe sahip olmak için kullanmalıyız. Bizi yönetenlerden bunu istemeliyiz. İsteğimizde ne kadar kararlı olduğumuzu hiç bir parti farkı gözetmeden seçim sandıklarında göstermeliyiz. Siyasilerden kentinizi, köyünüzü deprem dirençli yapmalarını istemek çok mu zor? Bunu başarmazsak hep korkar her büyük depremde çok sayıda kayıp veririz. Millet sizsiniz, mülkün sahibi sizsiniz, çözüm sizin elinizde.”

ZÜBEYDE YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —