Tarih: 25.05.2023 12:04

Modanın yerini ‘hangisi daha ucuz’ mu? aldı

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da giyim sektöründe bir zamanlar modayı takip ederek alışveriş yapan vatandaşların yerini çoğunluğu modayı takip etmekten ziyade ‘Hangisini daha ucuza alırıma?’ yöneltti.
Dolayısıyla bu sektörde çalışan esnaflar konuyu zamlara bağlarken müşterilerinin özellikle modayı takip etmekten daha çok indirim için pazarlık yaptığını anlattılar.
BÜTÇELERİNE UYGUN TERCİH YAPIYORLAR
Konuya ilişkin mikrofon uzattığımız ayakkabıcı esnafı Mahmut Kapaklı, “Yıllardır bu sektörün içindeyim. Buraya gelen müşteri çoğunluğumuz ayakkabıda modayı takip etmekten daha çok bütçelerini düşünüyorlar. Hangi ayakkabı bütçelerine daha uygunsa o yönde alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Eskiden daha çok zevklerine yönelik seçimler yaparken şu an da günümüzde bulunduğumuz ekonomik sebeplerden dolayı genelde bütçelerine uygun ayakkabılar tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra piyasa çok durgun bazı günler siftah etmeden bu dükkânı kapattığımız da oluyor. Özellikle depremden sonra akabinde sel afetinden sonra esnafın durumu içler acısı diyebiliriz” dedi.
ÖNCELİĞ TERCİH, UYGUN FİYAT !
Bir diğer esnaf Mehmet Elmas ise, buraya alışverişe gelen kadınların öncelikli tercihlerinin uygun fiyat olması gerektiğine dikkat çekerek, “Öncelik ekonomik açıdan uygun olması ikinci tercih de modaya uygun olması. Bu şartlarda ilk baş fiyata bakıyorlar uygun mu değil mi diye. Eğer fiyat uygun ve makulse daha çok o yönden tercih yapıyorlar. Daha önce de bundan çok farklı değildi eskisine göre kıyaslarsak bu tercih eskisine nazaran daha çok arttı” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —