Tarih: 22.05.2023 11:35

Milli servet mezarlığı

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat depremi ve 14-15 Mart'taki sel felaketleri sırasında Şanlıurfa'da da çok sayıda araç hurdaya döndü. yediemin Otoparkı bu araçlarla doldu. 

Milyonlarca lira değerindeki araçların milli servet olduğunu belirten Oto bakım servis işletmecisi Burhan Doğramacı, 6 Şubat depremi ve 14-15 Mart sel felaketinden sonra bir çok aracın ağır hasar gördüğüne dikkat çekerek, ''Bir çok araç ekspertiz işlemleri yapılamayacak kadar kötü durumda. . Depremlerde etkilenen vatandaşlarımızın zararlarını Devlet karşılamaya çalıştı. Çalışmalar hala devam ediyor inşallah bir daha böyle bir felaketlerle karşı karşıya kalmayız.'' dedi. 

Zorunlu trafik sigortası, deprem sonucu araçlarda oluşan hasarları karşılamıyor. Kaskoda ise durum poliçenin içeriğine göre değişiyor. Kasko poliçesinde deprem zararı teminat kapsamında ise hasarın karşılanması gerekiyor. Araçta kısmi hasar varsa tamir giderleri, araç pert ise yasal kesintilerden sonra rayiç bedel ödeniyor. Aracın sahibi hayatını kaybettiyse ödemeler varislerine yapılıyor. Veraset ilamı yapıldıktan sonra sigorta şirketine başvurup ödemeler talep edilebiliyor.

Depremin etkilediği 11 il arasında yer alan Şanlıurfa'da 63 plakalı 280 bine yakın araç bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —