Tarih: 25.04.2024 15:29

Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş: Hedefim Dünya Şampiyonluğu

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da yaklaşık 7 yıldır dartla uğraşan 16 yaşındaki Süleyman Can Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dartta zirveyi hedeflediğini anlatan ve 2022'den beri milli takımda olduğunu anlatan Durmuş,” 4. sınıftan beri dart sporu ile uğraşıyorum. Darta sporuna olan hevesim ise abimden esinlenerek yani abimin oynaması ile ben de başladım. Ondan sonra turnuvalara katıldım ve Türkiye dereceleri almaya başladım. İlk hedefimi tamamlamıştım, ondan sonra milli takıma girip hedefim Avrupa şampiyon olmaktı ve o yıl içinde Avrupa şampiyonu Avrupa ikincisi Avrupa üçüncüsü derecelerini aldım ve ülkemizi milli takımda temsil ettim ve şimdi ise dünya şampiyonasını hazırlanıyorum” dedi. 
Öte yandan Şanlıurfa'nın gururu sporcusu Süleyman Can Durmuş, Avrupa'nın prestijli organizasyonu WDF Youth Challenge VIENNA turnuvasında muhteşem bir performans sergileyerek U-19 Gençler Klasmanı'nda Avrupa üçüncüsü olan genç ve başarılı sporcu, Şanlıurfa'nın adını uluslararası arenada bir kez daha duyurmuştu. 
Turnuvanın final mücadelesinde gösterdiği üstün performansla rakiplerini geride bırakan Durmuş, büyük bir başarıya imza attı. U-19 klasmanında elde ettiği üçüncülük, genç yaşına rağmen gösterdiği olağanüstü yetenek ve azimle Türk sporunun geleceğinin ne kadar parlak olduğunu bir kez daha ortaya koymuştu. 
Süleyman Can Durmuş'un bu başarısı, Şanlıurfa spor camiasını gururlandırdı ve genç sporcular için de büyük bir ilham kaynağı oluşturuyor.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —