Tarih: 14.06.2024 13:05

Mahmut Tanal: Bunun adı harç değil, haraçtır!

Facebook Twitter Linked-in

TBMM gündemine bayram tatilinin ardından gelecek vergi paketi içerisinde yurt dışı çıkış harcına 10 kata varan zammı da içeren bir maddenin olduğu bildirilirken duruma tepki gösteren CHP Urfa milletvekilli Mahmut Tanal, “Bunun adı harç değil, haraçtır!” dedi. 
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, borsa ve kripto para işlemlerinde vergi artışı planının ertelendiğini duyurmuş fakat yeni vergi paketinin bayram sonunda Meclis’in gündemine geleceğini bildirmişti.
Ekonomim'den Canan Sakarya'nın haberine göre pakette yer alan bir diğer madde ise yurt dışı çıkış harcı olacak. Sakarya’nın aktardığına göre TBMM gündemine bayram tatilinin ardından gelecek vergi paketinde yurt dışı çıkış harcında yüzde 566 ile 1066 arasında bir artış yapılması öngörülüyor.
İlgili habere göre mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı, bu artışla birlikte 1000 TL ile 1750 TL arasında bir rakama ulaşabilir. 1000 TL'lik bir artışta oran yüzde 566, 1750 TL'lik artışta ise oran yüzde 1066 olacak.
Söz konusu bununla ilgili Mahmut Tanal, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ekibinin hazırladığı yeni vergi paketi kapsamında, yurt dışı çıkış harcının yüzde 900 zamlanarak 150 TL'den 1500 TL'ye çıkacak olması, fırsatçılıktır!
Bunun adı harç değil, haraçtır!
Yurt dışına gidip gelen Türk vatandaşlarına yolunacak kaz gözüyle bakılıyor.
Yanlış politikalarınızın, israf ve şatafat düzeninizin yol açtığı ekonomik krizin bedelini, “yerel halk” diye hitap ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ödetemezsiniz!
Yandaş holdinglerin, patronların vergi borçlarını sıfırlamaktan vazgeçerseniz, kaynak kendiliğinden oluşmuş olacak” dedi.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —