Tarih: 26.07.2023 17:45

Mahmut Tanal: Bu jeneratörler kime gitti?

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Taşlı Köyü’nde 20’ye yakın aynı hat üzerinde ki köyün elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesildiğini söyleyen CHP’li Mahmut Tanal, DEDAŞ ekiplerinin elektrik enerjisinde kesintiye gitmeden önce Ak Partili vekil Abdurrahim Dusak ile yakınlarının mağdur olmaması için kesintiden önce tırlarla Taşlı Köyü’ne dev jeneratörler taşındığını öne sürdü. 
Söz konusu bu köyün Ak Parti Urfa milletvekilli Abdurrahim Dusak’ın kendi köyü olduğuna dikkat çeken Tanal Konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı: 
“Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Taşlı Köyü ile 20’ye yakın aynı hat üzerindeki köyün elektrikleri DEDAŞ tarafından kesildi.
 AKP Şanlıurfa milletvekillerinin bu kesintilere karşı suskunluğu dikkat çekerken, bize aktarılan bir iddia ise son derece vahim ve düşündürücü.
Siverek Taşlı Köyü, AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak’ın kendi köyüdür. 
İddiaya göre DEDAŞ ekipleri, elektrik enerjisinde kesintiye gitmeden önce AKP’li vekil Abdurrahim Dusak ile yakınları mağdur olmasın diye tırlarla Taşlı Köyü’ne dev jeneratörler taşındı. 
Bu jeneratörler, Abdurrahim Dusak ve yakınlarının tarlalarının sulama kuyularına bağlandı. 
 DEDAŞ yetkililerinin, “Milletvekilinin jeneratörü bağlanmadan elektriği kesmeyin” şeklinde personele talimat verdiği öne sürülüyor.
Böyle bir ayrımcılık, böyle bir kayırmacılık, böyle bir vicdansızlık olabilir mi? DEDAŞ’ın elektrik kesintileri yüzünden Şanlıurfa’da çok sayıda çiftçinin tarladaki ürünü kurudu. Ancak söz konusu AKP’li vekiller olunca hemen torpille jeneratör gönderiliyor.
Boşuna DEDAŞ’ın arkasındaki gücün AKP olduğunu söylemiyoruz. AKP’li vekillerin neden DEDAŞ’a ses çıkarmadığını şimdi anladınız mı? AKP ve DEDAŞ, birbirini besliyor!
 Şanlıurfa’da özellikle kırsalda elektrik kesintileri can yakıyor. Kuyulardaki sulama sistemi elektriksiz çalışmadığı için tarlada ürünler kuruyor. 
Hem vatandaşlar temiz içme suyunu temin edemiyor hem de hayvanlar susuzluktan telef oluyor. 
AKP’li vekiller ile DEDAŞ birbirleriyle gayet iyi geçinirken olan gariban Şanlıurfalılara oluyor”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —