Tarih: 03.08.2023 12:44

Mahmut Kaçar, çift maaşa doymuyor !

Facebook Twitter Linked-in

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Muğla Turizm Çevre Vakfı'na (MUÇEV) AKP eski Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar’ı atadı. Bakan Özhaseki tarafından atanan Mahmut Kaçar, Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanan karar ile göreve başladı. Ayrıca Türkiye Çevre Ajansı (TUÇA) Başkanlığı görevine de getirilen eski AKP’li vekil Mahmut Kaçar geçmişte birkaç yerden maaş almasıyla gündeme gelmiş, özellikle Ziraat Bankası yönetiminde olduğu gerekçesiyle medyanın gündeminde geniş yer bulmuştu. Kaçar ayrıca, kardeşi ve eniştesinin FETÖ kapsamında mesleklerinden ihraç edilmesiyle de gündeme gelmişti.

 

%50 Hissesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Vakfının diğer %50 hissesi de Muğla Valiliği Hizmet Vakfının olan MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi, kamu yararına çalışan vakıf şirketi statüsünde. MUÇEV ve TUÇA’nın çiçeği burnunda başkanı yeni görevini tweet atarakta duyurdu ve “Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı görevini şahsıma tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sayın bakanımız Mehmet Özhaseki beye şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

ADI ÇİFT MAAŞLARLA GÜNDEME GELMİŞTİ…
Milletvekilliği dönemlerinde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ortaya çıkan ve Mahmut Kaçar iddiaları yalanlamış ve “başka bir kurumdan hiç bir isim adı altında hiç bir maaş vb bir ücret almıyorum” açıklamasında bulunmuştu. Ancak Mahmut Kaçar’ın devlet bankası olan Ziraat Bankası A.Ş., Ziraat Katılım A.Ş., Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş ile Ziraat Sigorta A.Ş.'nin yönetim kurullarında olduğu ortaya çıktı. 

 

Ayrıca Şanlıurfa yerel tv kanalı DURU TV’de yayınlanan haberlerde ise Şanlıurfa Milletvekili döneminde AKP MKYK Üyesi iken seçimler öncesi liste dışı bırakılan Kaçar’ın doktor olan kız kardeşi ile eniştesi FETÖ Terör Örgütü üyesi oldukları iddiasıyla görevlerinden ihraç edildikleri şeklindeki haberleri dikkat çekmişti.  

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —