Tarih: 02.06.2023 16:03

LGS öncesi Urfalılara önemli çağrı

Facebook Twitter Linked-in

Urfa'da LGS için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. 

Vali Salih Ayhan, sınav sürecinde düğün yapanların davul, zurna çalmaması, belediye çalışmaları nedeniyle gürültülü makine kullanılmaması ve korna seslerinin de olmaması yönünde uyarıda bulundu.

Öte yandan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy bir açıklama yaparak, sınava giriş belgelerinin sınav günü okul idaresi tarafından sıraların üzerine konulacağını, öğrencilerimizin, sınava geçerli kimlik kartıyla gelmelerinin önemli olduğunu belirtti. 

LGS merkezî sınavının güvenli şekilde yapılması için Millî Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Millî Eğitim müdürlükleri, Valilikler ve kaymakamlıklar tarafından her türlü tedbirin alındığını vurgulayan Şensoy, sınav sürecinde daha önceki yıllarda olduğu gibi her ay örnek sorular yayımladıklarını hatırlatarak daha önce yayımlanan örnek soruları da kitapçık hâline getirerek öncelikle deprem bölgesine, sonra tüm Türkiye'ye tekrar dağıttıklarını söyledi.

Bu yıl öğrencilere ulaştırdıkları yardımcı kaynak sayısının da 190 milyona ulaştığını bildiren Şensoy, tüm bu çalışmalarla öğrencilere büyük kolaylık sağladıklarını vurguladı. Sınavın içeriği konusunda Şensoy, "Deprem bölgesindeki öğrencilerimizin bir mağduriyet yaşamaması açısından 8'inci sınıfın ikinci dönem konularını sınava dâhil etmedik. Yani sadece 8'inci sınıfın birinci dönem konularından sınav olacak." dedi. 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —