Tarih: 12.06.2023 10:58

Kuruyemişe dolar zammı

Facebook Twitter Linked-in

Döviz kurundaki yukarı yönlü dalgalanma, kuruyemiş sektöründe de ürünlere zam olarak yansıdı. Urfa’da esnaflık yapan Süleyman Çelik, esnafın zor bir süreç geçirdiğini söyledi. Gelen zamların ürünlere yansıtmamaya çalıştıklarını vurgulayan Çelik, yine de zam yapmak zorunda kaldıklarını anlattı. Çelik, satışların düştüğünü dile getirdi.

ESNAFLARIMIZ ŞU ANDA BİR SAVAŞ VERİYOR

İnsanların kuruyemiş alırken gramajını düşürdüklerini belirten Çelik, “Şu anda bizim ürünlerimizin kuruyemiş bazındaki ürünlerimiz yüzde 80’i ithal ürünler öyle olunca tabi dolar yükseldiği zaman bizim de ürünlerimiz yükseliyor. Bu da insanların tüketimini etkiliyor. İnsanlar normalde 1 kilo 2 kilo alacağı ürünleri daha çok günü birlik almaya çalışıyor. Ama şu var özellikle esnaflarımız şu anda bir savaş veriyor yani dolarla biz her ne kadar dışardakiler savaş verse de bizde savaş veriyoruz. Çünkü; bize yansıyan rakamları bizim etiketlere yansıtmamız mümkün olmuyor. Biz her dolar yükseldiğinde etiketlerimizi değiştirirsek o zaman da müşterimizden tepki alıyoruz” dedi.

BİZ BİLE BU FİYATLAR KARŞISINDA ÇEKİNİYORUZ

Doların artması ile işlerinin dahada kötüye gittiğini belirten Çelik, “Bizde artık bunu kestiremiyoruz. Her gittikçe dahada kötüye gidiyor. Bununla birlikte vatandaşın alım gücü de düştü. Biz bile bu fiyatlar karşısında çekiniyoruz. Bu saatten sonra daha da kötü olacak” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —