Tarih: 14.07.2023 12:18

Kuduz aşısı neden etki etmedi?

Facebook Twitter Linked-in

Mimar Lütfü Seray (28), Şanlıurfa-Siverek’te beslediği Sibirya kurdunun ısırması nedeniyle kuduz oldu ve yaşamını yitirdi. İddiaya göre Seray, olaydan önce köpeğini taş ocağında çalışan bir arkadaşına hediye etti. Arkadaşı, birkaç gün sonra köpeğin farklı davranışlar sergilemesi ve kimseyi kendisine yaklaştırmaması üzerine durumu Seray’a bildirdi.

 

Seray, 12 Haziran’da köpeği Siverek’teki veteriner hekime götürdü. Veterinerde köpeğin davranışlarından şüphe edilmesi üzerine kafasına maske geçirildi. Ancak muayene sırasında huysuzlanıp hareket etmeye başlayan köpek maskeden kurtularak, o sırada kendisini tutmakta olan sahibini kolundan ısırdı.

 

Tedbir amacıyla Siverek Devlet Hastanesi’ne götürülen Seray’a ilk müdahalenin ardından önlem olarak kuduz aşısı yapıldı. İki gün sonra onu ısıran köpeğin kuduz nedeniyle ölmesi üzerine de Seray’a kuduz teşhisi konuldu. Gaziantep'e sevk edilen mimar, yaklaşık bir ay tedavi gördüğü hastanede dün (12 Temmuz) hayatını kaybetti.

 

Öte yandan sosyal medya ve bazı basın organlarından çıkan bazı yanlış bilgiler üzerine Siverek Mimarlar Odası yazılı bir açıklama yaptı.

 

SİVEREK MİMARLAR ODASI AÇIKLAMA YAPTI: SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİYİZ

 

Açıklamada, yaşanan olay şöyle özetlendi

 

“Meslektaşımız yaklaşık 5 aylık bir süre zarfında bakımını üstlenmiş olduğu köpeğini daha sonra başka birine sahiplendirmiştir. Sahiplendirme sürecinin üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra köpeğin huysuzlaşması ile veterinere götürmek üzere Mimar Lütfü Seray’dan yardım talep edilmiştir. Veterinerde yapılan müdahaleler esnasında saldırganlaşan köpeğin ısırması sonucu 12 Haziran 2023 tarihinde Siverek Devlet Hastanesinde aşı yapılmak suretiyle tedavi süreci başlamıştır. 2 Temmuz 2023 tarihinde başlayan ve belirtiler neticesinde 4 Temmuz 2023 tarihinde Gaziantep Medikal Point Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan meslektaşımız Seray, 12 Temmuz 2023 tarihi itibariyle vefat etmiştir. Açılan soruşturmaların takipçisi olacağımızı kamuoyuna arz ederiz.”

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —