Tarih: 11.06.2024 11:58

'Köpekvelisi'ne tutuklama

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan 'Köpekvelisi' olarak bilinen Buket Özgünlü, Şanlıurfa'da kuduz karantinası ilan edilen bölgedeki barınaktan 35 tane köpeği Ankara'ya götürdüğünü söylemişti. Köpekler arasında kuduz riski taşıyanların da bulunduğu iddia edilirken Ankara Valiliği harekete geçti. Özgünlü tutuklandı.

 

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız."

 

KÖPEKLERİ KAÇIRAN ŞAHISLAR GÖZALTINDA

 

Bir sonraki açıklamada ise şahısların gözaltına alındığı belirtilerek şöyle denildi: "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

 

Güvenlik ekiplerince Ankara’da gözaltına alınan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü ile dernek çalışanı M.S.D. emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesine sevk edildi.

 

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren şüpheliler, "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "Hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.,

 

Kuduz köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya taşıyan Buket Özgünlü tutuklandı.

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —