Tarih: 10.08.2023 15:54

'Kongre iptali davası'nda yeni gelişme

Facebook Twitter Linked-in

Astor Enerji Şanlıurfaspor'un 17 Temmuz 2023 günü yapılacağı ilan edilen olağanüstü genel kurul toplantısı bir gün kala yönetim kurulu kararıyla iptal edilmişti.

 

Kulüp Başkan Yardımcısı ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Talat Baytemur, ‹Haksız ve hukuka aykırı› dediği iptal kararını yargıya taşıdı.

 

Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesine verilen dava dilekçesinde, 16 Temmuz 2023 tarih ve 09 sayılı olağanüstü genel kurul toplantısı iptaline ilişkin kararın iptali istendi. 

 

MAHKEME, 'ADLİ YARGI'YI İŞARET ETTİ

 

Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesi konuyu görüştü ve kararını verdi.  Mahkeme kararının son bölümünde davanın red gerekçesi şöyle özetlendi: 

 

'Şanlıurfaspor Kulübü'nün aktarılan mevzuat gereği dernek statüsünde olan bir özel hukuk tüzel kişisi olduğu, özel hukuk tüzel kişilerince tesis edilen işlemlerin ise yargısal denetiminin adli yargı yerince yapılacağı ve ortada idari makamlarca tesis edilmiş idari nitelikli bir işlem olmadığı anlaşıldığından, Dernek Yönetim Kurulu kararının iptali istemiyle açılan iş bu davanın yargısal denetiminin özel hukuk hükümlerine göre adli yargı yerinde yapılması gerektiği sonucuna varılmıştır.

 

Açıklanan nedenlerle; (Görevli yargı yerinde ayrı ve müstakil bir dava açılmakta serbest olmak üzere) 2577 sayılı Kanun'un 15/1-a maddesi uyarınca davanın görev yönünden reddine karar verilmiştir.''

 

Kararın 30 gün içerisinde Mahkemeye verilecek bir dilekçeyle Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinafa götürülebileceği belirtildi. 

 

VALİ AYHAN,  DAVA DİLEKÇESİNİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

 

Öte yandan Vali Salih Ayhan'ın, Valiler kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmadan önce dava dilekçesini geri çekmesi yönünde telkinde bulunduğu ancak bunun Talat Baytemur tarafından kabul edilmediği öğrenildi. 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —