Tarih: 30.05.2024 13:58

'Kıskaç-18' operasyonu Urfa'ya uzandı

Facebook Twitter Linked-in

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmaların sonucu İçişleri Bakanı Ali Ali Yerlikaya tarafından duyuruldu. 

 

Şanlıurfa, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya ve Tekirdağ’da FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-18” operasyonları 4 gün sürdü,  90 şüpheli yakalandı.

 

Söz konusu operasyonlarda şüphelilerin; örgütün sözde “Emniyet mahrem yapılanması, adliye mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, ifade ve teşhislerde adı geçen, örgütün “Gaybubet evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirlendi. 

 

Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

FETHİ YAVUZTÜRK


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —