Tarih: 28.02.2024 09:21

Kırmızı et dar gelirli sofralardan kalkıyor

Facebook Twitter Linked-in

Yaşanan enflasyon nedeniyle zor günlerden geçen vatandaş, kırmızı et almakta zorlanıyor. Urfa’da kırmızı et fiyatları 600 liraya yaklaşırken fiyatlar adeta İstanbul'la yarışıyor. Dolayısıyla artan enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşların et tüketimini de azalttı.
Konuya ilişkin 30 senedir kasaplık yapan Ramazan Keskin, “Kırmızı ete ulaşım fiyatlardan dolayı zor hale gelmiştir. Şu anda kıymanın kilosu 400, parça etin kilosu ise 430 TL’den satılmaktadır. Vatandaşların kırmızı et tüketimi bir önceki senelere göre oldukça düştüğü bariz göze çarpmaktadır. Artan maliyetler sebebiyle maalesef Ramazan ayına doğru bir zam bekleniyor. Ayrıca vatandaşlar bilinmedik yerden almamaya özen göstermeli. Etin taze ve güvenilir olması sağlığımız için kritik önem taşıyor” dedi. 
Kente et fiyatlarındaki artıştan en çok etkilenen kesimlerden biri de dar gelirli vatandaşlar ise, kırmızı eti sofralarından kaldırmak zorunda kaldı. 
Bir vatandaş, "Et artık lüks oldu. Bizim gibi dar gelirliler için et alabilmek çok zor" dedi.
Bir diğer vatandaş ise "Kırmızı eti sadece yılda bir, oda Kurban Bayramında hayırseverlerin verdiği eti tüketiyoruz " diye konuştu.

MEHMET SALİH ŞANSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —