Tarih: 01.09.2023 15:33

Kifayetsizler, düşün memleketin yakasından

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa'da 1-14 Mart tarihlerinde yaianan sel felaketinde 20 kişi vatandaşımız yaşamını yitirmiş, milyonlarca liralık maddi hasar meydana gelmişti. 

 

Bu felaketten sonra DSİ, Sırrın ve Karakoyun derelerinde riskleri azaltmak adına çalışma başlatıldı.  Ancak çalışmaları yavaş ilerlemesi tepkilere yol açıyor. 

 

Vatandaşlar sık sık sosyal medya hesapları aracılığıyla tepkilerini dile getirmeye çalışıyor. 

 

2 AYDIR YOL KAPALI, ÇALIŞMALAR AĞIR İLERLİYOR, İNSANLAR PERİŞAN

 

Saadet Partili eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer de bu konuya tepkisiz kalmadı.    Cafer, 'Büyükşehir Belediye binası, Spot pazarı, Oduncular yolu trafiğe kapatılmış 2 aydır. DSİ tarafından derenin yanlarına 20 metre beton yapılmış,  çalışma ağır millet perişan olmuş. Kifayetsiz yöneticiler düşün bu memleketin yakasından'' ifadelerini paylaştı. 

 

KÖPRÜLER TEK GÖZLÜ OLARAK YENİLENECEK

 

Öte yandan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nün söz konusu 'Taşkın Koruma' projeleriyle ilgili paylaşımında, 'Üst havzalarda tersin bentleri ve sel kapanları yapılarak üst havzalardan malzeme taşınımı engellenecek ve suyun enerjisi azaltılacak. Şehir içindeki köprüler tek gözlü olarak yenilenecek, gerekli yaya geçişleri yapılacaktır. Ferforje korkuluklarla birlikte yapılacak emniyetli, estetik yapılar ile şehir merkezine görsellik ve önemli katkılar sağlayacaktır.' bilgisi yer alıyor. 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —