Tarih: 20.02.2024 12:24

Kelaynaklar yavrulama için doğaya salındı

Facebook Twitter Linked-in

Birecik ilçesinde koruma altındaki Kelaynakların üreme ve koruma çalışmaları için gerekli hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 
Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Gölpınar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Birecik ilçemizde bolluğun, bereketin simgesi; baharın müjdeleyicisi kabul edilen Kelaynak kuşları Birecik Kaymakamı Sn. Mustafa GÜRBÜZ, Halfeti Kaymakamı Sn. Zikrullah ERDOĞAN, Birecik Belediye Başkanı Mahmut MİRKELAM, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi(HAYDİ), Bölge Müdür Yardımcımız Sn. Mehmet GÜRKAYNAK, Şube müdürlerimiz ve Birecik Şefliği personellerinin katılımıyla üremelerini gerçekleştirmeleri için  doğaya salınmış, Kıymetli ziyaretçilerimize Birecik Şefimiz Hacer SÜRER tarafından Kelaynak ve tanıtım merkezimizde bulunan ilimizin bayrak türleri hakkında bilgi verilmiştir. Akabinde sinevizyon odasında Kelaynak tanıtım videosu izlenmiş ve misafirler şefliğimizden ayrılmıştır."
KELAYNAK 
Kelaynak, kayalık veya yarı çöl kurak yaşam alanlarında bulunan iri yapılı, suda veya çamurda yürüyen ince uzun kıvrık gagalı, 70–80 cm uzunluğunda, 120–135 cm kanat genişliğinde bir kuş türü olarabiliniyor. Aynı zamanda bir hastalık türü olan kelaynak, kuş gribi salgınından sonra literatürde yer almıştır.

 

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —