Tarih: 21.07.2023 10:23

Kasisler diyarı Urfa

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde olduğu gibi Urfa'da da araçların yavaşlaması için yollara kasis koyuluyor.  Mahalle, cadde ve sokak üzerlerine yapılan farklı yükseklikteki standart dışı kasisler araçlara zarar veriyor, plakaların düşmesine sebep oluyor. Bazı araç sürücülerinin kasisi son anda fark edip ani fren yapması ise gürültü kirliliğini beraberinde getiriyor. 

 

EDS KULLANILSA DAHA İYİ OLMAZ MI?

 

Bu konuyu Urfalılar zaman zaman sosyal medya hesaplarında gündeme getiriyor. Gazeteci Mutlu Güneş standart dışı kasislerden yakınan isimlerden biri. Güneş, 'Urfa olarak Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer aldıklarına dikkat çekerek, ''Ancak; yollarda hız kesici tümseklerle 3. sınıf dünya ülkelerinin şehirlerinden farkımız yok. Mutlak bişey yapılması gerekiyorsa! Tümsek yerine EDS kullanılsa daha iyi olmaz mı? Araçlar sanayiden çıkmıyor. Milli servet heba oluyor.'' ifadelerini kullandı. 

 

BİRDEN BİRE KENDİNİZİ HAVADA UÇARKEN BULUYORSUNUZ!

 

Bu konuda sosyal medyaya yansıyan diğer bazı eleştiriler şöyle

 

Burhan Akar: Yapılan hız kesiciler asla standartlara uygun değil. Plastik olanlar kısa sürede deforme olup civataları araç lastiklerine zarar veriyor, asfalt/parke taş ile yapılanlarda ise ikaz yok reflektör yok aniden kendinizi havada uçarken buluyorsunuz. Bu işler mühendislik ve teknik işlerdir.

 

Servet Akkoyun: Önce kasis sonra çukurlar ve eğri çökmüş yollar..Tabi yol denirse.1 aylık lastiğimiz balon yaptı bu yüzden. Gerçekten şehir bakımsızlıktan dökülüyor.

 

Mahmut Demirbilek: Bu durumdan müzdarip olan insan çok, lütfen buna bir çözüm bulunsun. İllaki kasis yapılacaksa asfalttan geniş olarak yapılsın. Araç kullandığım güzergahta 3 ayda bir kasis değiştiriliyor. İsraftır, günahtır, birileri bundan nemalanmasın.

 

M. Safa Türkmen‏‎‎: Geçen hafta Kayseri, Kırşehir, Nevşehir gezdim. Bir tane bile kasis tümsek yok. Türkiye'deki tüm tümsekleri Urfa için yapmışlar sanki. Adım başı tümsek, engel, kasis. Ve hepsi de arabaya zarar veriyor.

 

Sabri Taşçı: Evim ile iş yerim arası 3.9 km. Bu mesafe arası bulunan kasis sayısı 8. Konunun en garip yanı ise isteğe göre kasis konulabiliyor. Örnek: Bir fırın sahibi insanlar fırının önünde yavaşlasın diye fırının tam önüne kasis koydurtmuş! Urfada bu konuda bir standart yok. Asıl sorun bu!

 

Muharrem @Suskuna1907: O kadar teknolojik bir yapıyı yönetenler Urfa'ya layık görmediği için ancak fiziki engeller koyarak idare etme sanatı gösteriyorlar. Ayrıca bu fuzuli malzemeye harcanan paranın 10 da 1 ine elektronik sistemler kurgulanabilir.

 

Saadet Türkmen: Bu işler hangi şirketler tarafından yapılıyor ? İhale ile mi ilgili ? İhaleyi alanlar Karayolları ve bu işin uzmanları tarafından denetleniyor mu ?

 

KASİSLERİN STANDARDI NEDİR?

 

TSE'ye göre:

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —