Tarih: 20.06.2024 11:14

Kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı arttı

Facebook Twitter Linked-in

MERKEZ BANKASI FAİZ ORANLARINI YÜKSELTTİ

Merkez Bankası, Mart ayında yaptığı düzenlemelerle kredi kartı nakit avans çekimlerinde faiz oranını yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseltmiş, kredili mevduat hesabı faizini de yüzde 5’e çıkarmıştı. Ancak bu artış, kredi kartı kullanımını azaltmakta yeterli olmadı.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Önümüzdeki günlerde kredi kartı kullanımını azaltmak için yeni adımlar atılması bekleniyor. Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı limitlerine yönelik bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

KREDİ KARTI LİMİTLERİNDE YENİ DÜZENLEME

Yeni düzenlemeye göre, kredi kartını kısa süredir kullananlar için maksimum limit aylık gelirin 4 katı ile sınırlandırılacak. Uzun süredir kart sahibi olan ve düzenli ödeme yapan müşterilere ise maaşları ve yan gelirleri toplamının 8 katı oranında limit tahsis edilmesi planlanıyor.

TAKSİT SAYILARINDA AZALMA BEKLENİYOR

Ayrıca, yüksek taksitli harcamaların azaltılmasına yönelik olarak taksit sayısının düşürülmesi de gündemde. Bu düzenlemelerin kredi kartı kullanımını kontrol altına almayı hedeflediği belirtiliyor.

Kredi kartı harcamalarındaki artışın önüne geçmek ve parasal sıkılaştırmayı sağlamak amacıyla atılacak bu adımların, finansal piyasalar üzerinde önemli etkiler yaratması bekleniyor.

MEHMET SALİH ŞANSAL
 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —