Tarih: 17.07.2023 12:45

Karaköprü’de yüzme bilmeyen çocuklar kalmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesine destek veren Karaköprü Belediyesi, ilçede kurduğu yüzme havuzunda çocuklara yüzme öğretiyor. Okulların tatil olmasını fırsat bilen 6-12 yaş arası çocuklar da yüzme kursuna akın ediyor. Doğukent yarı olimpik yüzme havuzunda çocuklar, eğlenerek profesyonel hocalar nezaretinde yüzme eğitimi alıyor.
Çocukların gelişiminde yüzmenin önemine dikkat çeken Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Yaz aylarında okullar da tatil olunca çocuklarımızın bu boş zamanını verimli değerlendirmesi için farklı branşlarda spor kursları açtık. Bunun yanında ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ diyerek Doğukent Kapalı yüzme havuzumuzda 6-12 yaş çocuklarımız için yüzme kursumuzu faaliyete geçirdik. Çocuklarımızın gelişimi ve mutluluğu bizim için çok kıymetlidir” dedi. 
Yüzme Antrenörü İbrahim Şibak da haftada 4 gün ve günde üç seans olmak üzere yaklaşık 250 çocuğa yüzme kursu hizmeti verdiklerini ifade ederek, “Bu kurslarımızla yüzme bilmeyen çocuklarımıza temel yüzme eğitimi ve tekniklerini öğretiyoruz. Çocuklarımız için bu imkânı sağlayan Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyoruz” dedi.
Çocuklarını kursa getiren veliler çocuklarına sunulan imkanlar için Karaköprü Belediyesine ve Başkan Baydilli’ye teşekkürlerini dile getirdiler.
Öte yandan Karaköprü Belediyesinin Doğukent Mahallesinde bulunan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda pazartesi ve salı günleri erkek öğrencilere yönelik 08.45, 09.45 ve 10.45 seanslarıyla kurs verilirken, çarşamba ve perşembe günleri de kızlar için 09.00 ve 10.00 seanslarında yüzme eğitimi veriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —