Tarih: 09.06.2024 10:13

KARAKÖPRÜ'DE ÇEVRE ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi öncülüğünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farkındalık oluşturmak adına çevre şenliği düzenlendi. Karaköprü mesire alanında gerçekleştirilen etkinliğe Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, TEMA Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, etkinliğe destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

25 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği etkinlik çevre yürüyüşü ile başlarken, etkinlik alanında stantlar kurularak sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Geçtiğimiz ay yapılan liseler arası futbol turnuvasında 2. ve 3. olan takımların sporcularına bisiklet hediye edildi.

 

Başkan Nihat Çiftçi alandaki stantları tek tek dolaşarak STK temsilcileri ve vatandaşlarla sohbet ederken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından doğada yakalanarak tedavisi tamamlanan 3 peçeli baykuş doğal yaşamına bırakıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi herkesin ortak alanı olan çevreyi korumanın, yaşatmanın bir görev olduğuna değinerek, kurumlar ve kişiler olarak herkese düşenin ortak bir payda olan çevreyi korumanın önemli olduğunu ifade etti.

 

Başkan Nihat Çiftçi konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çevre insanoğlu için bir mirastır, gelecek nesillere doğru aktarılması gerekiyor. Hepimiz ortak bir paydadayız ve bu paydayı hep birlikte korumamız lazım. Belediyeler olarak biz yeşil alanları artırmak, çevreyi korumak için mücadele ediyoruz. Biz tabi ki çevreyi temizleyeceğiz, bu bizim görevimizdir ancak hemşerilerimize şunu söylüyorum az kirletin biz size daha fazla yeşil alan olarak alanlar bırakalım, hizmet edelim.

 

Karaköprü yeşil alan olarak iyi bir alana sahip ancak yine de bu yeterli değil. Yeni dönemde rekreasyon alanları dediğimiz büyük yeşil alanları Karaköprü’ye kazandırma sevdamız var. Bizi hayata bağlayan, bizi geleceğe bağlayan konulara kafa yormamız gerekiyor. Mesele candan isteyip yapabilmektir. Ben bir çevre gönüllüsü olarak bu konuda elimden geleni yapacağım. Tüm birimlerimizle elimizden geldiğince buna duyarlı olacağız, bu şekilde hareket edeceğiz.

 

Hepimiz düşünen varlıklarız, geleceğimizi görmemiz gerekiyor. Çevre sadece bugün değil her gün korunması, gözetilmesi gereken bir unsurdur. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Programın son bölümünde etkinliğe katılım gösteren vatandaşlara badem fidesi dağıtılırken, farkındalık oluşturmak amacıyla mesire alanında Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin katılımıyla çöp toplama faaliyeti gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —