Tarih: 31.03.2024 11:57

'Kahtalı Mıçe' dualarınızı bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Kahtalı Mıçe (Mustafa Aslan) olarak bilinen Kahtalı sanatçı Urfalılardan dua bekliyor. Aslan'ın kansere yakalandığı ve halen kemoterapi tedavisinin devam ettiği bildirildi. 

Ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadıktan sonra Urfa'ya yerleşen 71 yaşındaki sanatçı, Kahramanmaraş merkezli depremlere Adıyaman'daki evinde yakalanmış, yaklaşık 25 yakınını kaybetmişti.  

 

KAHTALI MIÇE'NİN HAYATI ROMAN....
Kahtalı Mıçe, 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulu'nda okudu. Çocukluğunda pamuk tarlasında çalıştı, bu sebeple ilkokulu dokuz senede bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 yaşından itibaren Kahta'da düğün ve konserlerde türküler söyledi.  1979 yılında bir düğünde söylediği Kürtçe şarkı nedeniyle Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'ndeki işinden oldu,  önce Sivas'a sonra Malatya'ya sürgün edildi. 1980'de yine aynı nedenle hapis cezası aldı ve tutuklandı. 11 ay Cezaevinde yattı,1989-1990 yıllarında Antep'te yaşayan Kahtalı Mıçe, 1991'de İstanbul'a göç etti 

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —