Tarih: 15.05.2024 15:43

Kadınlardan Begit'e: istifa et çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’nın Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçilen, ancak 29 Nisan’da istifa eden Mehmet Begit'e dair tepkiler devam ediyor. DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa il ve ilçe kadın meclisleri ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ilçe belediye binası önünde bir araya geldi. Burada yapılan açıklamaya, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ve Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan ile bölge il ve ilçe belediye kadın eşbaşkanları katıldı. Açıklamada, “İrade gaspına hayır. Begit, onurun şerefin varsa istifa et”, “İnsan her şeyini satar kendini satmaz. Begit istifa et” pankartları açılırken, “Bizim derdimiz Birecik, senin derdin rant”, “Hırsızlığa prim yok, istifa et” dövizleri taşındı. 
Açıklamada konuşan Birecik Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas, “Hırsıza ve ihanete geçit vermeyeceğiz. Haklı mücadelemiz zafere ulaşana dek burada olacağız. Herkes bilsin ki bu halk kendi iradesine ve partisine sonuna kadar sahip çıkacaktır” dedi.  
“Bu belediye halkındır, halkın iradesidir. Onurlu davran ve istifa et” çağrısında bulunan Manas, “Eşbaşkanlık, şeffaf ve halkçı yönetim başta olmak üzere partimizin yönetim ilkelerini reddeden ve verdiği sözleri tutmayan biri bu halkla ve meclis üyelerimiz ile yol yürüyemez” diye konuştu. 
Basın açıklamalarına katılan vatandaşların Begit tarafından tehdit edildiğini kaydeden Manas, “Bu halkı çetevari tavrınızla, söylemlerinizle yıldıramazsınız. Bu halkın hafızasında utançla anılmak istemiyorsan istifa et” dedi.

ZÜBEYDE YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —