Tarih: 13.12.2023 09:33

Jandarma barikatı bu kez OSB girişine kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

Özak Tekstil Fabrikasının 500 dolayındaki işçisi eylemlerinin 12'nci gününde bu kez Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi girişinde Jandarmayla karşılaştı. 

 

Dün OSB Bölge Müdürlüğünde ÖZAK yöneticileriyle 3 işçi temsilcisi arasında yürütülen görüşmelerde bazı konularda anlaşma sağlanamayınca eyleme devam kararı çıkmıştı. İşçiler bu sabah Organize Sanayi Bölgesi girişinde bekledi.  

 

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) sosyal medya hesabından; ''17. güne yine barikatlarla başladık! Jandarma barikatı bu kez Organize Sanayi Bölgesinin girişine kuruldu. Ne yapacaksınız, Özak işçilerini Urfa'dan da mı süreceksiniz? Geri adım atmayacağız!'' ifadeleri paylaşıldı.

 

GÖZALTINDAKİ BİRTEKSEN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILSIN

 

BİRTEKSEN Genel Başkanı ve 3 sendika yöneticisinin hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

 

''Özak Tekstil direnişini hukuku ayaklar altına alarak kıramazsınız! Genel Başkanımız Mehmet Türkmen ve üç sendika yöneticimiz ile işçi temsilcisi dört Özak Tekstil işçisi dünden beri gözaltında! Bugün gözaltı süreleri bir gün daha uzatıldı! Baskılarla, saldırılarla, gözaltı sürelerini uzatarak Özak direnişinin kafasını ezmek isteyenler duysun: Özak direnişindeki her bir işçi sendika yöneticisidir! Gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılsın! Tüm emek ve demokrasi güçlerine sesleniyoruz: Sendika yöneticilerimizin ve işçi temsilcilerimizin maruz bırakıldığı bu haksız, hukuksuz ve gayrimeşru gözaltılara karşı ses verin! Gözaltılar serbest bırakılsın!''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —