Tarih: 06.12.2023 15:58

'İyi ki de evlenmemişim'

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da Sokak sokak gezerek ayakkabı boyacılığı yapan 57 yaşında ki Mehmet Çiçek 2 kardeşiyle birlikte hayat mücadelesi veriyor. İlerleyen yaşına rağmen evlenmediğini ve evliliğe ısrarla karşı olduğunu söyleyen Mehmet Çiçek, bekâr olmaktan rahatsız değil. 

 

ATATÜRK’Ü ÇOK SEVİYORUM

 

Atatürk’e karşı olan sevgisinin de paha biçilemez olduğunu kaydeden Çiçek, “Özellikle Atatürk’ü seven ve inkılaplarına saygılı olan insanlara sesleniyorum; ben Atatürk’ü çok seviyorum ve inkılaplarına son derece saygılı bir insanım” diyor.

 

DEVLETTİN HERHANGİ BİR YARDIMINA İHTİYACIM YOK

 

Her şeye rağmen yaşamak güzel diyen Çiçek,  neden bekar kalmayı tercih ettiğini şöyle anlattı:

 

“Ben bu işi yani ayakkabı boyamaktan çok memnunum. Ben sapa sağlam bir adamım, devletten yardım almam için çok ısrar edenler oldu fakat ben kabul etmedim. Şu an ben bir amelelik yapsam insanı kürekle dama atarım. O yüzden devlettin herhangi bir yardımına ihtiyacım yok. Şayet bunu yaparsam ben devletimi sömürmüş olurum.

 

ALLAH’IN YOLUNDAYIM, HALKIMLA EVLİYİM

 

Benim oturduğum ev kira, ayda bin lira kira ödüyorum. Benimle birlikte evde 3 kardeşim daha var. Onlarla sırt sırta verip geçimimizi öyle ya da böyle bir şekilde kazanıyoruz. Biz Atatürkçüyüz. Onun yanı sıra ben Allah’ın yolunda olduğum için evliliğe karşı geldim ve o yüzden bu yaşıma kadar hiç evlenmedim. Ben Allah’ı çok seviyorum. Bu zamana kadar evlenmeyi aklımın ucuna bile getirmedim. Ben halkımla evli olduğum için hepsi benim annem, babam, bacım ve kardeşlerimdir. Benimle birlikte yaşayan üç kardeşimde bekar. Ben kendime zor bakıyorum hata bazen kendime acıyorum ve sonra vazgeçiyorum. Çünkü aciz insanlar kendine acır. Ben aciz değilim, benim elim ayağım iş tutuyor. Onun yanı sıra eğer ben evlenseydim onunla birlikte evlendiğim kadın benim birlikte perişan olsaydı kısacası bu gibi şeyleri yaşamak istemiyordum”

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —