Tarih: 07.12.2023 14:53

İşçiler işverene süre verdi

Facebook Twitter Linked-in

Urfa'daki Özak Tekstil'de işçilerin sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için başlattığı direniş 11'inci gününe girdi.. Sabah saatlerinde Urfa OSB'ye giden işçiler Fabrika yakınında yine jandarma barikatıyla karşılaştı.

 

EN AZ ÖZAK PATRONU KADAR HAKLARIMIZ VAR

 

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası'ndan (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, işçilere seslenerek; ''Ne Fabrika kapalı kalsın, ne de işçiler mağdur olsun istiyoruz. Bize diyorlar ki ortalığı karıştırıyorsunuz, işçileri kandırıyorsunuz, sizin yüzünüzden insanlar işsiz kalacak. Yani demek istiyorlar ki bu işçiler kendi kararlarını veremez, kendi iradeleri yok, biri gelir hepsini kandırır, kullanır. Siz öyle insanlar mısınız? Sizin karar verme kabiliyetiniz yok mu arkadaşlar'diye sordu. İşçilerin en az ÖZAK patronu kadar hakları bulunduğunu anlatan Türkmen, ÖZAK yetkilileriyle görüşme talebinde bulunduklarını ve bu anlamda yanıt beklediklerini söyledi. 

 

İŞÇİLER NE İSTİYOR?

 

İşçiler, taleplerinin kabul edilmesi için fabrika yönetimine öğlene kadar süre verdi ve aksi takdirde fabrikanın önüne yürüyeceklerini açıkladı. 

 

İşçilerin bağlı olduğu Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası'ndan (BİRTEK-SEN) şu açıklama yapıldı:

 

 

 

''İşçiler, taleplerinin kabul edilmesi için fabrika yönetimine öğlene kadar süre verdi. Aksi taktirde işçiler fabrikanın önüne yürüyecekler.

 

Taleplerimizi bir kez daha hatırlatıyoruz:

 

1- Sendikal nedenle işten atılan arkadaşımız işe geri alınacak.

 

2- İçerde işçilere sendikadan istifa ve sendika değiştirme baskısı son bulacak.

 

3- Direnişte geçen günlerin ücretleri kesilmeyecek.

 

4- Fabrikanın büyük çoğunluğu olan 500 işçinin üye olduğu sendikamız tanınacak.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —