Tarih: 27.06.2024 16:52

İmamoğlu başkanlığındaki ilk encümen toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

İlk Encümen Toplantısı’na, Birlik Başkanı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu liderlik yaparken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’dan oluşan encümen, Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıda bir araya geldi. Toplantıda TBB’nin yeni Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ve ilgili yöneticiler de hazır bulundu.
İmamoğlu’nun kısa açış konuşmasının ardından belediyelerin mali ve idari sorunlarının iyileştirilmesine ilişkin sunumlar yapıldı. 
TBB’nin mevcut organizasyon ve teşkilat yapısıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, belediyelerin sorunları ve çözüm önerileri, stratejik planlar ve depreme hazırlık konuları da ele alındı. Kurul bu konularda hızla raporlama yapılması ve sonraki toplantılarda gereğinin görüşülmesi hususunda da görüş birliğine vardı.
Konuya ilişkin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gülpınar, İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği İlk Encümen Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, belediyelerin geleceğine yönelik değerlendirme ve öneriler konuşuldu” denildi.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —