Tarih: 27.06.2024 12:47

İllere göre uyuşturucu kullanımı haritası çıktı: Urfa listede yok

Facebook Twitter Linked-in

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ölçümlenen atık su analizlerine göre metamfetamin kullanımında başı çeken iller Aydın ve Uşak oldu. Eroinde Isparta, kokainde İstanbul, ekstazi de ise Karaman'ın ilk sırada olduğu raporlara yansıdı. Rapora göre Anadoludaki birçok il uyuşturucu kullanımında Avrupa ülkelerini geride bırakırken Urfa’nın bu listede yer almaması oldukça dikkat çekti. 
METAMFETAMİNDE ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR
Giderek kâbusa dönüşen metamfetaminde ise ilk üçte yer alan Aydın, Uşak ve Bursa, 2021 yılında EMCDDA’da metamfetamin kullanımında ilk sıralarda yer alan Ostrava, Brno ve Prag gibi Çek şehirlerine yaklaşıyor.
Atık su analizine göre metamfetamin tüketiminde ilk 15 il şöyle:
Aydın
Uşak
Bursa
Samsun
Gaziantep
İstabul
İzmir
Denizli
Eskişehir
Antalya
Kocaeli
Balıkesir
Burdur
Kayseri
Isparta
Atık su analizine göre eroin tüketiminde ilk 15 il
Isparta
Denizli
Edirne
İstanbul
Uşak

Tekirdağ
Afyonkarahisar
Antalya
Burdur
Van
Eskişehir
Kütahya
Tokat
Amasya
Çorum
Kanalizasyondaki atık su analizi 1970’lerde nüfus büyüklüğünü ölçmek, çevreye karışan ilaç ve ilaç kalıntılarının etkisini belirlemek için geliştirildi. Uyuşturucuya yönelik ilk araştırma 2001 tarihliydi. 2011 yılında Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı Gözlem Merkezi (EMCDDA) tarafından çok sayıda şehirde eşzamanlı, yılda dört kez ve birer hafta olmak üzere, uyuşturucu sorununun diğer verilerini tamamlayıcı ölçümlere girişildi ve bu veriler çevrimiçi olarak kamuoyuyla paylaşıldı.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —