Tarih: 07.06.2024 12:59

İlçe binasına silahlı saldırı gerçekleştirmişti: Serbest bırakıldı

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’nın Birecek ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) binasına 8 Mayıs’ta gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası gözaltına alınarak tutuklanan Halil Begit, tahliye edildi. Olaya dair ilk duruşma Birecik Asliye Ceza Mahkemesi’nden görüldü. Duruşmaya tutuklu bulunan DEM Parti’den belediye eşbaşkanı seçildikten sonra istifa eden Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, DEM Parti Birecik İlçe Eşbaşkanı Hasan Yıldız ve partinin avukatları hazır bulundu.
Duruşmada savunma yapan sanık Halil Begit, olay günü alkollü olduğunu öne sürerek, eylemi gerçekleştirdiğini kabul etti. Begit’in avukatı Halil Bilgiç ise suç unsularının oluşmadığını ileri sürerek, müvekkilinin beraatını talep etti. Duruşmada söz alan DEM Parti ilçe Eşbaşkanı Hasan Yıldız, saldırının siyasi parti binasına dönük olduğunu ve Begit’ten şikayetçi olduklarını belirtti. DEM Parti avukatı Hüseyin Polat ise iddianamede eksikliklerin olduğuna dikkati çekerek, “Begit’in olay günü kimler ile konuştuğu dosyaya eklenmeli. Azmettirme ve yardım etme vardır. Suç konusu silah ele geçirilememiştir. Biz bu yönüyle hem suçta kullanılan silahın ele geçirilememesi hem de dosya kapsamında şüpheli sıfatı İle İfadesi alınması gereken şahısların ifadesi alınmaması karşısında sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederiz” diye konuştu.
Ardından mütalaa veren iddia makamı, dosya kapsamında yer alan suçun vasıf ve mahiyeti, sanığın atılı suçu işlediği yönünde kuvvetli şüphe nedenlerini gösterir somut delillerin bulunması, dosyada yer alan tüm delillerin henüz toplanmamış oluşu gerekçesi ile sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talebinde bulundu.
Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu bulunma süresini göz önünde bulundurarak, delil karartma ve kaçma şüphesinin bulunmadığı gerekçesi ile sanık Halil Begit'in adli kontrol şartı ile tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme bir sonraki duruşmanın tarihini ise 18 Eylül 2024 olarak belirledi.
NE OLMUŞTU?
Birecik Meydan Mahallesi'ndeki Abdulkadir Erdil Caddesi üzerinde bulunan ilçe binasına, 8 Mayıs tarihinde saat 03.30 sularında gerçekleştirilen saldırıda, ilçe binasına 14 mermi isabet etti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, DEM Parti’den Birecik Belediye Eşbaşkanı seçildikten sonra istifa eden Mehmet Begit’in ağabeyi Halil Begit gözaltına alındı. Emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından Begit, adliyeye sevk edildi. Savcılık, Begit’i tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimliğe sevk edilen Begit, tutuklanarak Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi

MEHMET SALİH ŞANSAL

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —