Tarih: 09.08.2023 09:49

'Huzur hakkı' aldığını doğruladı!

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti'de iki dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yapan ve halen Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevde bulunan Mahmut Kaçar’ın, Ziraat Katılım, Emlak Katılım, Çevre Ajansı dahil olmak üzere çok sayıda kurumun yönetim kurulunda olduğu ve 4 yerden maaş aldığı iddia edilmişti.

 

Kaçar,  şahsını ve ailesini hedef alan haberlerle ilgili yargı yoluna başvurduğunu ve Sulh Ceza Hakimliğince iddialann gerçeği yansıtmadığı ve kişilik haklarıma saldırı niteliğinde olduğuna karar verildiğini belirtti. Kaçar, şunları kaydetti:

 

"Ziraat Katılım Bankası A.Ş'nin Yönetim Kurulu üyesi olduğum ve maaş aldığım iddia edilmektedir. Bu iddialar iftira niteliğinde olup. Ziraat Katılım Bankasında 2019-2020 yılları arasında görev yaptım ve hali hazırda hiç bir ilişkim bulunmamaktadır. Üç yıl önce sona eren Yönetim Kurulu üyeliğim nedeni ile maaş aldığımı iddia etmek yalan ve iftiranın en seviyesiz örneğidir. 

 

Türkiye Çevre Vakfına bağlı olarak faaliyette bulunan MUÇEV den hiç bir şekilde maaş almamaktayım. Bu asılsız ve mesnetsiz bir iftiradır. Hali hazırda milletvekilliği emekli aylığımdan vazgeçerek daha düşük miktarda maaşı olan Türkiye Çevre Ajansı kurumunda görev üstlendim ve aldığım tek maaş kurumumuz için yasanın belirlediği maaştır.

 

Emlak Katılım'dan ise yönetim kurulu huzur hakkı dışında herhangi bir gelir sahibi değilim.  Bir Çevre Mühendisi olarak Türkiye Çevre Ajansı Kurumu'nun amaçları doğrultusunda milletimize hizmet etmeye devam edeceğimi belirtir, asılsız ve iftira niteliğindeki haberlere karşı hukuki ve cezai işlemlerini yeniden başlattığımı, milletimizin iftira ve yalan haberlere dün olduğu gibi bugünde itibar etmeyeceğini, önemle kamuoyuna bildiririm. "

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —