Tarih: 01.09.2023 11:37

'Hepsini kınıyorum'

Facebook Twitter Linked-in

2016 yılında Karaman'da 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarıyla ilgili davada adı geçen, hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu'nun Urfa Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepkiler ve itirazlar sürerken, AK Parti'ye yakın çevrelerden destek ziyaretleri devam ediyor.

 

Bu ziyaretlere bir tepki de İyi Parti Ankara Milletvekili Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba'dan geldi. Sultanoğlu'nun ilimize atanmasını eleştiren Fakıbaba, desteğe gidenler için 'Hepsini kınıyorum' ifadelerini kullandı. 

 

2 dönem Urfa Belediye Başkanlığı sonra 2 dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilliği, arada 2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerinde bulunarak siyasete damgasını vuran Fakıbaba, İyi Parti Ankara Milletvekili olmasına rağmen memleketinde olup biten gelişmeleri yakından takip etmeye çalışıyor. 

 

GELENLER URFA'YI BASAMAK OLARAK KULLANDI

 

İlimizin en önemli sorunlarından bir olarak eğitimi işaret eden Fakıbaba, yıllardır eğitimde başarı çıtasının yükselmediğini vurgulayarak, kente atanan İl Milli Eğitim Müdürlerinin burayı basamak olarak kullanıp 2 yıl görev yaptıktan sonra müdürlük kadrosunu alarak gittiklerini aktardı.

 

MÜDÜRLÜK İÇİN NEDEN URFALI BİR EĞİTİMCİ TERCİH EDİLMEDİ ?

 

Ataması polemik konusu olan Asım Sultanoğlu'nun da bu şekilde görev yapıp gideceğini aktaran Fakıbaba, şu yorumu yaptı:

 

''Yıllardır Urfa'ya atanan yabancı il müdürlerinin şehrin eğitimine faydasının olmadığı eğitimdeki başarı sıralamamızdan bellidir. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü kesinlikle şehrin eğitim problemlerini ve çözümlerini bilen Urfalı bir eğitimci olmalıdır. Bu benim yıllardır savunduğum bir konudur. Urfa'da bu görevi başarı ile yapabilecek, bütün sorunlara vakıf, ehliyetli ve liyakatli pek çok uzman eğitimci vardır. 
Çocuklarımızın geleceğini ancak bu şekilde aydınlatır ve eğitimin sorunlarını bu yöneticilerle çözebiliriz. Bakanlık bu yanlış atamayı iptal edip Urfalı liyakatlı bir eğitimciyi müdür olarak görevlendirmelidir.''

 

MADEM ÇOK GÜVENİYOR, KENDİ İLİNE ATASAYDI

 

Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Urfa'ya geldiğinde Asım Sultanoğlu'nu en güvendiği arkadaşlarından biri olarak göstermişti. Madem öyle kendi iline neden atamadı. 
Sultanoğlu'na destek ziyaretleri beni ziyadesiyle üzmüştür. Ben bu ziyarete gidenleri kınıyorum.''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —