Tarih: 13.03.2024 10:58

Haliliyeliler, Canpolat’la yeniden devam dedi

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart yerel seçimleriyle siyasette hareketliliğin yaşandığı şu günlerde Urfa’da Belediye Başkan Adayları seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Peki, Urfa’nın Haliliye ilçesinde vatandaş hangi adayı destekliyor? Vatandaşlar hangi partiye oy vereceklerine dair görüşlerini paylaştı. 
Vatandaş çoğunluğu mevcut ve yeniden aday gösterilen Ak Partili belediye başkan adayı Mehmet Canpolat’tan memnun oldukları ortak görüşünde birleşse de bazı vatandaşlar seçimlerin yaklaşmasına rağmen hala kararsız olduklarını, bazıları ise artık bir değişimin olması gerektiğini söylediler.
İşte o vatandaşlardan bazıları:
Ayhan Demircik: Ben daha önce bütün oylarımı Ak Parti’ye veriyordum. Ama bu seçimde oyumu Ak Parti’ye vermeyeceğim. Çünkü Ak Parti halk olarak hepimizi mahvetti. Dolayısıyla hem Büyükşehir’de hem ilçe belediye başkanlığında oylarımı DEM Parti’ye vereceğim. Benim için Ak Parti bitmiştir artık. Bir şey alamıyoruz, millet olarak açlığa sefalete mahkum bırakıldık. Vallahi sonumuz hiç mi hiç iyi değil. 
Orhan Kılıç: Ben oldum olası oylarımı hep Ak Parti’ye verdim. Ömrümün sonuna kadar da Ak Parti’yi desteklemeye devam edeceğim. Aile boyu hepimiz Ak Partiliyiz. Kendim Haliliye’de oturuyorum. Dolasıyla ilçe başkanlığında da oyumu Ak Parti’den aday olan mevcut başkan Mehmet Canpolat’a vereceğim. Kendisini çok tanımasam da yaptıkları her şey göz önünde. Kendisine buradan sevgi ve selamlarımı iletiyorum. 
Metin Tuna: Oyumu Mehmet Kasım Gülpınar’a vereceğim. Onun dışında ilçe belediye başkanlığında destekleyeceğim herhangi bir aday yok.
Fırat Erkmen: Haliliye ilçesinde oturuyorum. Mehmet Canpolat mütevazi ve anlayışlı bir insan. Adalete önem verir. O yüzden Başkan Canpolat’ın devam etmesi gerektiğini söylüyorum.”
Yunus Ekber: “Ben protesto ediyorum. Oy kullanmayacağım. Bıktım artık, bu yöneticilerden bıktım artık.
Halil Kızılbaş:  Kendim Haliliye ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde oturuyorum. AK Parti’den aday kim varsa ona oy vereceğim. 
Hüseyin Demir: Urfa’da mevcut başkanlar devam etsin, çünkü başarılılar. Ayrım yapmıyorlar. Hem iktidar hem de muhalefet seçmeni için çalışıyorlar. O yüzden mevcut başkanlar kalsın diyorum. Dolayısıyla Büyükşehir’de Zeynel Başkan’ı ilçe belediye başkanlığında Canpolat’ı yeniden destekleyeceğim.
Yunus Söylemez: Bu seçim ilk kez oy kullanacağım. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kararsız olsam da ilçe belediye başkanlığında kesinlikle Mehmet Canpolat’a oy vereceğim. Çünkü Urfa’mızda belediye başkanı olarak gençlere her daim kucak açan bir belediye başkanı varsa oda Canpolat’tır. Kendisine buradan sevgi ve selamlarımı iletiyorum.
Öte yandan bazı vatandaşlar seçimlerin yaklaşmasına rağmen hala kararsız olduklarını, bazıları ise oy vermeyeceklerini söylediler.
Haliliye ilçesinde oturan ve yakınan bir vatandaş da, “Masraf yapıyorlar, kimse cebinden harcamıyor. Biz de onlar için koşturuyoruz, gidiyoruz ama seçimlerden sonra hiçbir fayda göremiyoruz. Aslında oy kullanmak istemiyorum ama vatandaşlık görevimiz olduğu için sandığın başına geçince karar vereceğim” dedi.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —