Tarih: 05.03.2024 10:50

Haliliye işçisi bayram ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Haliliye Belediyesi’nde davul-zurna eşliğinde toplu sözleşme sevinci yaşandı. Belediye Başkanı Canpolat personel maaşlarına tarihi bir zam yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen imza törenine; TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, önceki dönem Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, AK Parti MKYK Üyesi İbrahim Halil Yıldız, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı, Hizmet- İş Sendikası Şanlıurfa 1 Nolu Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile belediye personelleri katıldı.
Konuya ilişkin Canpolat yaptığı açıklamada şu ifadelere verdi:
“İşçi kardeşlerimizin bugün hak ettiği çalışmaların karşılığını para ile ödeyemeyiz. O kadar kıymetli hizmetleriniz var ki. Türkiye’de çok iyi bir rakama ulaşarak sizlere bugün hizmet iş ile birlikte Allah nasip etti. Helal olsun. Bu çalışmaları birlikte alın teri ile başaracağız. Belediyeciliğin bir başka güzel olduğunu sizlerle gördük” dedi.
Yüzde 110 zam olayına değinen Canpolat, “Sizlere helal olsun. Parası olmayan veremez. Borçlu olan para veremez. Hizmette sınır olmadığı gibi bizim gönlümüzde de sınır yok” diye konuştu.
Hizmet- İş Sendikası Şanlıurfa 1 Nolu Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu ise verilen zam oranının yüksek bir oran olduğunu altını çizerek, “Haliliye Belediye başkanım toplu iş sözleşmesinde önceki dönem sözleşmemizde olduğu gibi belediye bütçesini son haddine kadar kullandı. Siz değerli emekçi kardeşlerimizin refah seviyesini yükseltmek için başkanımız elinden geleni yaptı. Bir önceki sözleşmemizde Türkiye’nin en yüksek sözleşmelerden birine imza attık. Bugünkü sözleşmemiz ile birlikte en düşük maaş ortalama 34.000 lira olarak altıncı ayda da gelecek enflasyon farkı ile birlikte diğer ilçelere göre en yüksek sözleşme Mehmet başkanımızın imzası ile oldu” ifadelerini kullandı.

ZÜBEYDE YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —