Tarih: 01.01.2024 14:21

'Günü değil, geleceği kurtaran bir proje olmalı'

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa Adliye ek binasının ihalesi 25 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti.  İhaleyle ilgili yasal sürecin ardından inşaatın Şubat sonu ya da Mart ayında başlaması bekleniyor.

 

YERLEŞKE ŞEKLİNDE DÜŞÜNÜLMELİYDİ

 

Projenin gerekliliğini en sık gündeme getiren isimlerin başında gelen DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz, ek bina için ayrılan yer de yetersiz olduğunu dile getirdi. Çevresindeki boş alanların tamamının tahsis edilerek büyük bir yerleşke şeklinde projenin düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Tüysüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Bu kapasite bugün hizmete girecek olsa dahi yetmeyecektir. Yanındaki tüm boş alan bu işe tahsis edilerek modern bir kompleks olarak projelendirilmelidir. Bu şehre günü kurtaran değil, ihtiyaca uygun Adliye Sarayı değil, Adliye binası yapılmalı.'' ifadelerini kullandı. 

 

YENİ PROJELERİ NELERİ KAPSIYOR?

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un verdiği bilgiye göre,  Şanlıurfa yeni Adliye binası projesi 3 bodrum, zemin ve 6 kat olarak projelendirildi. Toplam 55.378 m²'lik inşaat alanını kapsayan Adliye ek binasında 35 duruşma salonu, 132 hâkim odası, İdare ve Vergi Mahkemeleri, Konferans salonu ve 329 araçlık Otopark bulunacak. 

 

MEVCUT ADLİYE BİNASININ DURUMU 

 

Şanlıurfa Adliyesinin yetersizliği yıllardır yargı hizmetlerini olumsuz yönde etkiliyor. Mevcut Adliye binasında hâkim ve savcılara yer açabilmek için merdiven altlarına, koridorun her köşesine pimapenlerle, kartonpiyer ile odalar yapıldı. Her odaya 2-3 hâkim veya savcı sıkıştırıldı. Paşabağı'ndaki mevcut Adliye binasında yeterli havalandırma yok. Odalar güneş görmediği için gündüz elektrikle aydınlatılıyor.  Yetersizliğinden dolayı kentte yargı hizmetleri 5 ayrı yerde yürütülüyor. 

 

PROJE 2021'DE İHALEYE ÇIKARILMIŞ,  TEMELİ KAZILIP ÖYLECE BIRAKILMIŞTI

 

Şanlıurfa Adliyesi ek hizmet binasının temeli 2021 yılında atıldı. Dolar kurunun yükselmesi sonrasında yapımcı ortaklık inşaatı temel seviyesinde bırakıp gitti.. Kazı alanı yağmur sularıyla dolarak adeta bir yüzme havuzuna dönüştü.

 

 

 

Adliye ek bina ihalesi hayırlı olsun ancak bu kapasite bugün hizmete girecek olsa dahi yetmeyecek yanındaki tüm boş alan bu işe tahsis edilerek modern bir kompleks olarak projelendirilmeli bu şehre günü kurtaran değil ihtiyaca uygun adliye sarayı değil adliye binası yapılmalı. pic.twitter.com/o8GcGGSM20

— Av. Ahmet TÜYSÜZ (@AvAhmetTuysuz) December 26, 2023 ">http://

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —