Tarih: 10.07.2023 09:34

Gözaltındaki çiftçilere işkence iddiası

Facebook Twitter Linked-in

Viranşehir’de DEDAŞ’ın uyguladığı elektrik kesintisine tepki gösteren çiftçiler İpekyolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Çok sayıda çiftçinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Yeşil Sol Parti (YSP) Şanlıurfa Milletvekili Av.Dilan Kunt Ayan, gözaltındakilere işkence ve kötü muamele yapıldığını iddia etti. Bu konudaki fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaşan Ayan, 'şunları kaydetti: 

''En başında beri yanlarında olduğumuz çiftçiler DEDAŞ’ın verdiği sözü tutmadığını, kısmi ödemeler sonucu anlaşmalarına rağmen elektriği kestiklerini, susuzluk yüzünden tarımsal araziler için en önemli zamanda perişan olduklarını dile getiriyorlar.. AK Partili yetkililer seçim sonrası kenara çekilerek halkla DEDAŞ’ı, şimdi de kolluk ile halkı karşı karşıya bırakıyor.

Elektrik ve su gibi en temel insani ihtiyaçları için günlerdir haftalardır mücadele etmek zorunda kalan yurttaşlara yapılan saldırılar, gözaltılar zulmü katmerleştiriyor. 

Viranşehir’de DEDAŞ protestolarında darp edilerek gözaltına alınan çiftçilere kolluk tarafından insanlık dışı işkence ve kötü muamele yapılmıştır.

Görüntülerdeki işkence izleri açık delil ve savcılara çağrımızdır. Yetkililer bu suçun failleriyle ilgili derhal gerekeni yapmalıdır. Biz, gözaltındaki çiftçilerin yanındayız, hastane işlemleri ve ardından ifade işlemlerini takip edeceğiz. DEDAŞ zulmünü, haksız gözaltıları ve işkenceleri kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Biz halkın yanında olmaya devam edeceğiz bu sorun çözülene kadar vazgeçmeyeceğiz!''





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —